Skip to content

Wanneer u een duurder product aanschaft, zowel in een winkel als online, is het vaak een fijne gedachte om te weten of er garantie op het product zit. Dit geldt ook voor bepaalde software programma’s of vertrouwelijke informatie en bestanden op uw computer. Maar de vraag is: Zijn deze garanties genoeg? Wij denken dat het nog beter kan. Mirage biedt naast de ‘standaard’ garanties uitgebreide SaaS-oplossingen voor extra veiligheid.

Wat is SaaS?

SaaS, voluit geschreven Software as a Service, is software die aangeboden wordt als een online dienst. SaaS wordt ook wel Software on Demand genoemd. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van SaaS, hoeft de software niet zelf door de gebruiker aangeschaft te worden. Software as a Service wordt vaak aangeboden in een contractvorm waarbij er per maand, kwartaal of jaar, per gebruiker betaald wordt voor het gebruik van de software. Als aanbieder van de SaaS oplossingen is Mirage verantwoordelijk voor het onderhoud, beheer en installatie van de afgenomen applicaties.

Verschillende kenmerken SaaS

Onze SaaS oplossingen hebben de volgende kenmerken:

  1. Wij zorgen als aanbieder voor het beheer van de afgenomen applicaties. We zijn verantwoordelijk voor het updaten van de software, het maken van back-ups, het beveiligen van de applicaties, de data die hierin opgeslagen wordt en de installatie van nieuwe versies.
  2. De gebruiker van de software hoeft deze niet zelf aan te schaffen. De gebruiker betaalt alleen voor het gebruik van de software.
  3. De hardware die nodig is om de software te kunnen gebruiken wordt niet bij de gebruiker geïnstalleerd maar bij de aanbieder van de oplossing.
  4. De gebruiker heeft via internet of via een VPN verbinding toegang tot de software.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een SaaS contract

Er zijn verschillende aandachtspunten die u in acht moet nemen bij het afsluiten van een SaaS contract:

Beveiliging: Het is van groot belang dat uw gevoelige data niet op straat komt te liggen. Om deze reden beveiligen wij uw data en hebben alleen bevoegde toegang tot deze informatie.

Beschikbaarheid: Wanneer u gebruik gaat maken van SaaS moet u goed letten op de voorwaarden en de garanties. Wij kunnen u hierin ondersteunen. Wanneer er geen werkende internetverbinding is, kunt u ons altijd bereiken. Wij zorgen dan dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost.

Data: Als u gebruik gaat maken van nieuwe software moet oude data meestal meegenomen worden. Het is belangrijk om na te ga

an of dit mogelijk is met uw data, zodat er niets verloren gaat.

Voordelen van een SaaS oplossing

Tot slot zijn er verschillende voordelen te benoemen van onze SaaS oplossingen.

  • Eenvoudig te beheren
  • Er worden automatisch updates gedaan voor de software
  • Er wordt automatisch patch management gedaan voor de software
  • Alle gebruikers hebben altijd dezelfde versie van de software
  •  Software is wereldwijd toegankelijk

Meer informatie?

Heeft u nog vragen of heeft u behoefte aan meer informatie wat betreft onze verschillende SaaS oplossingen? Neem dan contact op met Mirage!

Update: 27/01/2020

 

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top