Ga naar hoofdinhoud

In een tijd waarin het lijkt dat veel bedrijven de overstap maken naar het besturingssysteem OSX van Apple, blijft Windows 7 nog extreme populair. Zes jaar na de introductie van dit besturingssysteem blijkt dat ruim 90 procent van de bedrijven in Nederland met dit besturingssysteem werkt.

Windows 10

Begin dit jaar is Windows 10 geïntroduceerd en duikt niet langzamerhand op op verschillende plekken in Nederland. Windows Vista is duidelijk op zijn retour. Windows XP was de afgelopen jaren altijd het meest populair in Nederland, maar dit systeem is sinds april 2014 begonnen aan zijn ‘end of life’.

IT-sector

Binnen de IT-sector en de onderwijssector kiest men vaker voor Windows 8. Toch is dit niet voldoende om Windows 7 van de eerste plaats te stoten. Windows 8 zal nu ook sneller voorbij gestreefd worden door Windows 10, dat toch uiteindelijk de laatste versie van Microsoft is. Het bedrijfsleven is vaak wat langzamer en logger met reageren op dit soort implementaties.

Waarschuwing

Deze eerste plek gaat misschien nog veranderen, na de waarschuwing die de baas van Microsoft onlangs deed. Microsoft probeert haar gebruikers te laten migreren naar Windows 10, en onlangs in een radioshow zei Chris Capossela (hoofd marketing) dat gebruikers van Windows 7 ‘op eigen risico’ blijven vasthouden aan het systeem. Of dit is omdat Microsoft de fragmentatie van gebruikers wil tegengaan, of dat er iets anders achter zit is niet bekend.


Bron: dutchitchannel.nl

 

Delen op

Gerelateerde berichten

cybersecurity

Mirage ICT Services zorgt voor meer digitale veiligheid

Het verbeteren van cybersecurity en de digitale veiligheid van elk bedrijf, daar zijn wij expert…

Lees meer
hp-partner-programma

HP Planet Partners programma voor een betere wereld

Mirage is aangesloten bij het HP Planet Partners programma. Door deelname aan dit programma dragen…

Lees meer
cyberaanvallen

Mirage beschermt bedrijven tegen cyberaanvallen en waarborgt de digitale infrastructuur.

Bij de voortdurende groei van digitale infrastructuur komt ook de toename van cybercriminaliteit kijken. Mirage…

Lees meer
hybride-werken

Mirage neemt hybride werkmodellen aan met flexibele IT-oplossingen

Mirage heeft een positieve stap gezet in het creëren van veilige en productieve werkomgeving door…

Lees meer
Back To Top