Skip to content

In een tijd waarin het lijkt dat veel bedrijven de overstap maken naar het besturingssysteem OSX van Apple, blijft Windows 7 nog extreme populair. Zes jaar na de introductie van dit besturingssysteem blijkt dat ruim 90 procent van de bedrijven in Nederland met dit besturingssysteem werkt.

Windows 10

Begin dit jaar is Windows 10 geïntroduceerd en duikt niet langzamerhand op op verschillende plekken in Nederland. Windows Vista is duidelijk op zijn retour. Windows XP was de afgelopen jaren altijd het meest populair in Nederland, maar dit systeem is sinds april 2014 begonnen aan zijn ‘end of life’.

IT-sector

Binnen de IT-sector en de onderwijssector kiest men vaker voor Windows 8. Toch is dit niet voldoende om Windows 7 van de eerste plaats te stoten. Windows 8 zal nu ook sneller voorbij gestreefd worden door Windows 10, dat toch uiteindelijk de laatste versie van Microsoft is. Het bedrijfsleven is vaak wat langzamer en logger met reageren op dit soort implementaties.

Waarschuwing

Deze eerste plek gaat misschien nog veranderen, na de waarschuwing die de baas van Microsoft onlangs deed. Microsoft probeert haar gebruikers te laten migreren naar Windows 10, en onlangs in een radioshow zei Chris Capossela (hoofd marketing) dat gebruikers van Windows 7 ‘op eigen risico’ blijven vasthouden aan het systeem. Of dit is omdat Microsoft de fragmentatie van gebruikers wil tegengaan, of dat er iets anders achter zit is niet bekend.


Bron: dutchitchannel.nl

 

Delen op

Gerelateerde berichten

Nieuwsbericht_ kunstmatige intelligentie

Omgaan met kunstmatige intelligentie en cybercriminelen

In de snel evoluerende wereld van technologie en kunstmatige intelligentie is het cruciaal om zorgvuldig…

Lees meer
ict ontwikkelingen en trends voor 2024

ICT-ontwikkelingen en trends voor 2024

Het einde van 2023 nadert en er zijn afgelopen jaar veel veranderingen geweest op het…

Lees meer
evolutie van printoplossingen

Printen: Een slimme keuze voor de toekomst

Het maken van een weloverwogen keuze voor een printoplossing is een strategisch besluit dat direct…

Lees meer
cybersecurity

Mirage ICT Services zorgt voor meer digitale veiligheid

Het verbeteren van cybersecurity en de digitale veiligheid van elk bedrijf, daar zijn wij expert…

Lees meer
Back To Top