Skip to content

In een tijd waarin het lijkt dat veel bedrijven de overstap maken naar het besturingssysteem OSX van Apple, blijft Windows 7 nog extreme populair. Zes jaar na de introductie van dit besturingssysteem blijkt dat ruim 90 procent van de bedrijven in Nederland met dit besturingssysteem werkt.

Windows 10

Begin dit jaar is Windows 10 geïntroduceerd en duikt niet langzamerhand op op verschillende plekken in Nederland. Windows Vista is duidelijk op zijn retour. Windows XP was de afgelopen jaren altijd het meest populair in Nederland, maar dit systeem is sinds april 2014 begonnen aan zijn ‘end of life’.

IT-sector

Binnen de IT-sector en de onderwijssector kiest men vaker voor Windows 8. Toch is dit niet voldoende om Windows 7 van de eerste plaats te stoten. Windows 8 zal nu ook sneller voorbij gestreefd worden door Windows 10, dat toch uiteindelijk de laatste versie van Microsoft is. Het bedrijfsleven is vaak wat langzamer en logger met reageren op dit soort implementaties.

Waarschuwing

Deze eerste plek gaat misschien nog veranderen, na de waarschuwing die de baas van Microsoft onlangs deed. Microsoft probeert haar gebruikers te laten migreren naar Windows 10, en onlangs in een radioshow zei Chris Capossela (hoofd marketing) dat gebruikers van Windows 7 ‘op eigen risico’ blijven vasthouden aan het systeem. Of dit is omdat Microsoft de fragmentatie van gebruikers wil tegengaan, of dat er iets anders achter zit is niet bekend.


Bron: dutchitchannel.nl

 

Delen op

Gerelateerde berichten

Nieuwsbericht Kevlarr DMARC

Voorkom dat anderen uit uw naam e-mails versturen

Je kunt er niet altijd op vertrouwen dat een afzender van een e-mail ook daadwerkelijk…

Lees meer
Beat the noise met de headsets van HP Poly

Beat the noise met de headsets van HP Poly

Poly, producent en leverancier van zakelijke oplossingen voor audio en video zoals videobars en headsets,…

Lees meer
Nieuwsbericht_backup ontbrak bij meerderheid

Back-up ontbrak bij meerderheid zakelijke ransomware-slachtoffers

Onderzoek van het Digital Trust Center (DTC) toonde onlangs aan dat maar liefst 58% van…

Lees meer
KPN introduceert speedtiering

KPN introduceert speedtiering en verbeterde opties

KPN introduceert vernieuwd MKB-mobiel 2024 met ‘speedtiering’ en verbeterde bundelopties. De huidige line-up, bestaande uit…

Lees meer
Back To Top