Skip to content

Microsoft heeft de systeemvereisten van Windows 10 versie 1903 verhoogd. Vanaf de mei 2019-update is er minimaal 32 GB opslagruimte nodig, in plaats van de 16 GB (32-bit) en 20 GB (64-bit) die voorheen benodigd waren. De installatie van deze software-update vereist twee keer zoveel schijfruimte als de vorige versie van Windows 10.

Meer opslagruimte Windows 10 nodig 

Voor deze nieuwe update wordt er ongeveer 7 GB ruimte in beslag genomen voor ‘gereserveerde opslag’. Denk hierbij aan ruimte voor updates, tijdelijke bestanden en de systeemcache. Gebruikers kunnen deze functie, indien gewenst, handmatig uitschakelen. Waar de overige opslagruimte voor nodig is, is (nog) niet duidelijk.

Problemen niet updaten

Indien er niet voldoende opslagruimte is, kan de nieuwe update niet worden geïnstalleerd. Hoewel de meeste moderne computers veel meer opslagruimte hebben dan 32 GB, kunnen oudere systemen, Windows-tablets en andere minder uitgeruste systemen, problemen ondervinden vanwege de nieuwe opslagvereisten.

Maakt u gebruik van Windows 10 versie 1903? Dan is het aan te raden om de opslag van het systeem te verhogen. Versie 1903 van Windows 10 bevat namelijk belangrijke beveiligingsupdates die de kans verkleinen om slachtoffer te worden van een cyberaanval.

Heeft u vragen over het updaten van uw Windows 10 versie 1903? Neem dan gerust contact op met één van onze Miragisten. Wij helpen u graag!

Windows 10

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top