Skip to content

Bent u al bekend met de NIS2-richtlijn? Deze Europese richtlijn voor cybersecurity is vorig jaar door de overheid geüpdatet. Maar wat houdt deze richtlijn precies in en wat betekent dit voor uw organisatie? Wij vertellen u hier alles over.

De Europese richtlijn voor cybersecurity

NIS staat voor Network & Information Systems, in het Nederlands ook wel Netwerk en Informatiebeveiliging genoemd. Deze richtlijn is belangrijk voor elke organisatie die belangrijke diensten levert aan de consument. Deze richtlijn is een cybersecuritystrategie voor alle landen die onder de Europese Unie vallen en is bedoeld om incidenten te voorkomen of de schade te beperken. Dit komt voornamelijk voor bij sectoren zoals transport, banken, de gezondheidszorg en energie. Door de NIS2-richtlijn wordt de veiligheid van de burgers verzekerd.

NIS2 richtlijn: verbetering in de veiligheid van gegevens

De NIS2 richtlijn is een vervolger op de NIS-richtlijn uit 2016. Het is belangrijk dat organisaties via deze procedure de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen waarborgen. Zo moeten organisaties een beveiligingsbeleid opzetten, regelmatig een risicobeoordeling uitvoeren én technische en organisatorische maatregelen implementeren. Op deze manier worden ze er streng op gewezen deze richtlijnen te volgen.

Meldingsplicht bij incidenten

Wanneer uw organisatie een cyberaanval krijgt, of een ander beveiligingsincident waarbij er gegevens in gevaar zijn, moet dit gemeld worden. Dit moet binnen 72 uur en wordt verplicht vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens.

Mirage ICT Services beschermt uw gegevens

Onze Miragisten staan voor u klaar om uw beveiliging en bedrijfsgegevens goed te waarborgen. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan.

Ook interessant om te lezen :

NIS richtlijnen

Delen op

Gerelateerde berichten

Toename van phishingmails leidt tot hogere cybercriminaliteit

Mailtjes verzonden vanuit de naam van collega’s of organisaties die vragen of je geld over…

Lees meer

9 maanden gratis printen met Mirage ICT Services

Een verslag, nieuw contract of aantekeningen van de vergadering printen. Af en toe is het…

Lees meer

Alle voordelen van in de Cloud werken

Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken en eigen platformen waar bestanden en documenten…

Lees meer

Een blijvende trend: het tekort aan ICT personeel

De ICT sector is één van de sectoren in Nederland waar structureel tekort is aan…

Lees meer
Back To Top