skip to Main Content

Tegenwoordig zijn fraudeurs beter aan het worden in het frauderen. Mede dankzij social media zijn er tal van slimme manieren bedacht waarmee criminelen uw bedrijfswinst kunnen bedreigen. Mirage is voorbereidt op een toekomst waarin we ons steeds bewuster moeten worden van deze gevaren rondom ‘social engineering’.

Social engineering: de kunst van het misleiden

Social engineering wordt ook wel de kunst van het misleiden genoemd. Criminelen proberen op sluwe manieren mensen ertoe te verleiden om vertrouwelijke informatie prijs te geven of bepaalde handelingen te ondernemen, zoals het afgeven van persoonlijke gegevens (phishing), beveiligingscodes of creditcardgegevens per e-mail of telefoon, of het installeren van malware: denk hierbij aan software die wordt gebruikt om computersystemen te verstoren of om toegang te kunnen krijgen tot private computersystemen.

KnowBe4

Het is belangrijk om medewerkers bewust te maken van de gevaren en de valkuilen van social engineering. KnowBe4 traint bedrijven om social engineering aanvallen te herkennen en zich te wapenen tegen deze hackertactieken. Dit geïntegreerd Security Awareness Training en Simulated Phishing Platform helpt organisaties hun gebruikers veiligheidsbewust te maken. Door samen te werken met professionals als Kevin Mitnick, een van ‘s werelds beruchtste hackers van de afgelopen jaren, optimaliseert KnowBe4 hun trainingsprogramma’s. Het Security Awareness Training programma leert medewerkers bedreigingen te herkennen en hierop te anticiperen.

Misschien denkt u dat u goed bewapend bent tegen cybercriminelen omrent veiligheid van uw bedrijfswinst. Maar niets is minder waar. Neem daarom geen enkel risico. Bewapen u tegen social engineering. Neem voor meer informatie over social engineering en het platform KnowBe4 contact met ons op.

Social Engineering | Mirage

Delen op

Gerelateerde berichten

meest gemaakte security fouten

De 5 meest gemaakte security fouten door bedrijven

Een datalek valt bijna niet te vermijden. We blijven met z’n allen dezelfde fouten maken…

read more
ict trends voor 2020

ICT Trends voor 2020

De IT-markt is volop in beweging. Vijf jaar geleden zag de IT-dienstlevering er heel anders…

read more
backup Office 365

Een backup maken van Office 365

Data veilig opslaan is enorm belangrijk voor ieder bedrijf. Bij het maken van backups in…

read more

9 tips voor een succesvolle overstap naar de Cloud

De overstap naar de cloud is bij veel bedrijven begonnen bij slechts één persoon met…

read more
Back To Top