Skip to content

Tegenwoordig zijn fraudeurs beter aan het worden in het frauderen. Mede dankzij social media zijn er tal van slimme manieren bedacht waarmee criminelen uw bedrijfswinst kunnen bedreigen. Mirage is voorbereidt op een toekomst waarin we ons steeds bewuster moeten worden van deze gevaren rondom ‘social engineering’.

Social engineering: de kunst van het misleiden

Social engineering wordt ook wel de kunst van het misleiden genoemd. Criminelen proberen op sluwe manieren mensen ertoe te verleiden om vertrouwelijke informatie prijs te geven of bepaalde handelingen te ondernemen, zoals het afgeven van persoonlijke gegevens (phishing), beveiligingscodes of creditcardgegevens per e-mail of telefoon, of het installeren van malware: denk hierbij aan software die wordt gebruikt om computersystemen te verstoren of om toegang te kunnen krijgen tot private computersystemen.

KnowBe4

Het is belangrijk om medewerkers bewust te maken van de gevaren en de valkuilen van social engineering. KnowBe4 traint bedrijven om social engineering aanvallen te herkennen en zich te wapenen tegen deze hackertactieken. Dit geïntegreerd Security Awareness Training en Simulated Phishing Platform helpt organisaties hun gebruikers veiligheidsbewust te maken. Door samen te werken met professionals als Kevin Mitnick, een van ‘s werelds beruchtste hackers van de afgelopen jaren, optimaliseert KnowBe4 hun trainingsprogramma’s. Het Security Awareness Training programma leert medewerkers bedreigingen te herkennen en hierop te anticiperen.

Misschien denkt u dat u goed bewapend bent tegen cybercriminelen omrent veiligheid van uw bedrijfswinst. Maar niets is minder waar. Neem daarom geen enkel risico. Bewapen u tegen social engineering. Neem voor meer informatie over social engineering en het platform KnowBe4 contact met ons op.

Social engineering | Mirage

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top