Skip to content

T-Mobile waarschuwt klanten voor malafide e-mails die op dit moment in naam van het bedrijf worden verstuurd en ontvangers met ransomware proberen te infecteren. De e-mails stellen dat de ontvanger een nieuwe factuur heeft klaarstaan, die via een meegestuurde link kan worden bekeken.

Ransomware

De link in de e-mail wijst naar een valse T-Mobile-pagina die een zip-bestand aanbiedt. Dit zip-bestand bevat zogenaamd de factuur, maar is in werkelijkheid een downloader die de TorrentLocker-ransomware op de computer installeert. Deze ransomware versleutelt vervolgens allerlei bestanden voor losgeld, zo laat beveiligingsbedrijf Fox-IT weten. T-Mobile adviseert om de e-mails direct te verwijderen. Eerder werden soortgelijke malafide e-mails ook in naam van Ziggo verstuurd. Uitkeringsorganisatie Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) raakte door een dergelijke e-mail met ransomware besmet.

Advies

Klik niet op de links in deze e-mail, ook niet uit nieuwsgierigheid. Gooi de mail gelijk weg. U riskeert dat bestanden worden versleuteld en dat vervolgens losgeld wordt gevraagd om weer toegang te krijgen. Neem zo snel mogelijk contact op met Mirage indien u problemen ondervindt.

Meer informatie en bron: https://www.security.nl/posting/491136/Valse+T-Mobile-mails+verspreiden+ransomware

 

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top