Skip to content

Organisaties vervangen uit gewoonte laptops, pc’s, tablets en smartphones door een vernieuwde versie. In dit vervangingsproces vergeten bedrijven een belangrijk gedeelte, want wie gaan deze apparaten gebruiken en wat hebben de gebruikers nodig? Het antwoord? Maak gebruik van IT-persona’s voor gelukkige gebruikers, lagere kosten en een effectiviteitboost.

Wat zijn persona’s?

Een persona geeft een gezicht aan een groep mensen met dezelfde kenmerken. We kijken bijvoorbeeld naar mobiliteit, samenwerken en werken met vertrouwelijke informatie. Per persona kan vervolgens een budget of een set aan middelen worden aangeboden. Dit houdt de variaties in ICT-middelen overzichtelijk en sluit toch aan bij de verschillende werkzaamheden en behoeften van medewerkers. 

Hoe begin ik met IT-persona’s?

Breng de organisatie in kaart. Welke afdelingen heeft u? Wat doen de afdelingen? Zitten er binnen die afdelingen verschillen in taken en behoeftes? Stel samen met een adviseur van Mirage een vragenlijst op. Breng behoeften van al die groepen gebruikers in kaart. Zijn ze veel of weinig onderweg? Verwerken ze veel of weinig data? Op basis van die uitkomsten kunt u diepte-interviews houden met vertegenwoordigers van de groepen binnen uw bedrijf. Op die manier krijgt u inzicht in het IT-gebruik, eventuele knelpunten of verbeterpunten.

Winst voor iedereen

Omdat alle medewerkers vanaf het begin betrokken zijn, is de kans op een succesvolle implementatie van de nieuwe IT-producten of omgeving groter. Hierdoor kunt u effectiever werken en houden we collega’s nu en in de toekomst productief en tevreden.

Meer informatie over IT-persona’s?

Bent u op zoek naar meer informatie in dit proces? Neem contact met ons op.

Bron: https://executive-people.nl/594815/waarom-een-it-manager-niet-zonder-persona-kan.html

IT-persona | Mirage

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top