Skip to content

Een back-up is altijd een goed plan. Behalve een plan B en een reservewiel is het zeker handig om een back-up te hebben van uw bedrijfsgegevens. In de datawereld kan een back-up uw bedrijf redden. Mirage zet de vijf redenen op een rijtje waarom een back-up zo belangrijk is.

Gewoonweg, het herstellen van gegevens

Mensen maken fouten, vaker dan u denkt. Behalve e-mails met virussen kan het ook zijn dat belangrijke data per ongeluk gewist wordt. Dit is simpel op te lossen door vaak genoeg een back-up te maken. U herstelt een systeem makkelijk met een druk op de knop!

Belastingen en controles

Elke bedrijf is verplicht om archieven bij te houden met de bedrijfsdata. Dit is vaak voor de Belastingdienst, maar het kan ook makkelijk zijn voor andere bestuurlijke zaken. Denk bijvoorbeeld aan een vergunning data die u nodig heeft van vijf jaar geleden. Een back-up alleen op de computer is dan vaak niet voldoende. Een back-up ergens anders, veilig bewaard, is pas echt veilig. De belastingdienst maakt het niet uit of u een data-probleem hebt. Zij willen gewoonweg uw gegevens.

Concurrentievoordeel

Als er iets mis gaat, bijvoorbeeld een grote crash, dan moet u als bedrijf zorgen dat alles snel is opgelost en weer goed werkt. Indien u hierin slaagt, dan wekt dit vertrouwen op bij uw klanten en kunt u profiteren van een concurrentievoordeel; als bedrijf kunt u namelijk sneller reageren op onvoorziene situaties dan de concurrent. Prospects zullen mogelijk eerder voor uw bedrijf kiezen. En dat is mooi meegenomen!

Grote schade

In het ergste geval kunnen bij het verlies van bedrijfsdata de primaire bedrijfsprocessen stil komen te liggen. Dit kan leiden tot grote schade. Als uw bedrijf niet goed kan functioneren en de back-ups niet voldoen, kan dit betekenen dat het bedrijf stil komt te liggen. Als u simpelweg uw gegevens snel weer ‘up and running’ heeft, dan verliest u niet onnodig tijd en geld.

Twee keer het werk doen

Met een goede back-up bent u ook verzekerd van het herstel van uw systemen. Het is niet nodig om alles opnieuw in te richten en in te stellen. De back-up zal alles netjes terug zetten. Dat scheelt een hoop tijd.

Heeft u al een goede back-up voor uw systemen? U weet ons te vinden als wij hiermee kunnen helpen.

Ook interessant voor u om lezen?

Lees meer nieuws > 

 

Update 31/1/2022

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top