Skip to content

Iedereen weet dat er een verschil is tussen Office 365 en Office 2019, maar niet precies wat het verschil is. Niet gek overigens, want het lijkt erg op elkaar. Toch is er een wezenlijk verschil. Benieuwd wat het verschil is? Mirage legt het voor u uit.

Microsoft Office

Microsoft Office is sinds 1988 op de markt en helpt ons in allerlei opzichten. Door de jaren heen is het portfolio van Office flink uitgebreid tot Office 2019. Inmiddels zijn er verschillende soorten pakketten die verschillende producten leveren. Professional Plus is momenteel het meest uitgebreide product van Office 2019.

Office 2019

Eigenlijk is Office 2019 een flink verbeterde versie ten opzichte van de eerdere Office-versies. De verschillen tussen bijvoorbeeld Office 2007 en Office 2019 zijn vooral te vinden in bugs en de extra functionaliteit(en). Als u nu Office 2007 gaat gebruiken, dan zult u weinig verschillen zien. De kosten voor een Office-product zijn ook zoals u gewend bent. U betaalt eenmalig voor de licentie en u mag het “voor altijd” gebruiken. Op één device installeert u Office en u kunt altijd offline werken. Het enige echte nadeel is de aanschafprijs van een nieuwe Office-versie.

Office 365

Office 365 is “hot” en “trending”. Niet ieder bedrijf wil of kan werken met een ‘Cloud’. In grotere organisaties vanaf 50 werkplekken wordt de implementatie vaak lastig en kostbaar. Ook de cultuur van een organisatie is daarbij belangrijk. Heeft u oudere medewerkers die behoudender zijn of is uw organisatie vol innovatie en flexibel?

Als we Office 2019 en Office 365 naast elkaar leggen, lijken beide pakketten erg veel op elkaar. Echter zijn er grote verschillen te benoemen. Er zijn diverse redenen waarom Office 365 geïntroduceerd is. Van extra productiviteit voor gebruikers tot het tegengaan van illegaal gebruik.

Verschillen tussen Office 2019 en Office 365

Het verschil is direct op te merken bij de aanschaf. Waar u voor Office 2019 slechts eenmalig betaalt, moet u voor Office 365 maandelijks betalen. Normaal gesproken kost een Office 2019-licentie tussen de €150,- en €250,-. Op het internet zijn codes te vinden voor 30 euro. Deze codes zijn in 99,99% van de gevallen illegaal. Ook komt het voor dat deze codes gekocht worden met gestolen creditcardgegevens.

Voor een vergelijkbaar Office 365-abonnement zijn de maandelijkse kosten tussen de €4,20 en €10,50. Met het goedkoopste abonnement ben u ongeveer even duur uit als bij Office 2019. Daarbij gaan we ervan uit dat u iedere drie jaar een nieuwe licentie koopt. Bij ieder Office 365-abonnement krijgt u meer applicaties en functionaliteiten dan bij een abonnement van Office 2019.

Het grote voordeel van Office 365 is de schaalbaarheid omdat het ‘Cloud-gebaseerd‘ is. Heeft u volgende maand twee gebruikers minder nodig? Op- en afschalen van het abonnement is geen probleem. Daarnaast heeft u door het regelmatig uitvoeren van updates altijd de nieuwste versie tot uw beschikking. Het kopen van een nieuwe versie is verleden tijd. Office 365 biedt ook mogelijkheden om samen te werken in documenten. Met Office 2019 kan dit niet. Daarnaast kunt u Office 365 op meerdere devices tegelijk installeren.

Office 365 aanschaffen

Er zijn dus enkele belangrijke verschillen tussen Office 2019 en Office 365. In beide gevallen zijn er ook de nodige voor- en nadelen te benoemen. Welk abonnement voor uw organisatie het beste werkt, is afhankelijk van een reeks variabelen. Uiteindelijk kan de conclusie ook zijn dat een andere oplossing beter werkt voor de organisatie. Mirage biedt verschillende Office-opties en kan u adviseren over welk abonnement het beste bij uw organisatie past.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen of heeft u behoefte aan meer informatie wat betreft Office 2019 of Office 365 en wat Mirage precies voor u kan doen? Neem dan contact met ons op!

Update: 19/03/2020

 

verschil office 365 en office 2019

Delen op

Gerelateerde berichten

Nieuwsbericht Kevlarr DMARC

Voorkom dat anderen uit uw naam e-mails versturen

Je kunt er niet altijd op vertrouwen dat een afzender van een e-mail ook daadwerkelijk…

Lees meer
Beat the noise met de headsets van HP Poly

Beat the noise met de headsets van HP Poly

Poly, producent en leverancier van zakelijke oplossingen voor audio en video zoals videobars en headsets,…

Lees meer
Nieuwsbericht_backup ontbrak bij meerderheid

Back-up ontbrak bij meerderheid zakelijke ransomware-slachtoffers

Onderzoek van het Digital Trust Center (DTC) toonde onlangs aan dat maar liefst 58% van…

Lees meer
KPN introduceert speedtiering

KPN introduceert speedtiering en verbeterde opties

KPN introduceert vernieuwd MKB-mobiel 2024 met ‘speedtiering’ en verbeterde bundelopties. De huidige line-up, bestaande uit…

Lees meer
Back To Top