Skip to content

De rol van IT-managers is aan het veranderen. Doordat de techniek tegenwoordig meer en meer wordt outgesourced naar de cloud, zal de traditionele rol veranderen naar een meer moderne en overbruggende rol die van zeer groot belang is voor de organisatie. Bas van Meurs, geeft een aantal handige tips:

1: Verander mee

Probeer niet de transitie tegen te werken door er tegenin te gaan. Sommige taken die zo worden gewaardeerd door IT managers zullen minder belangrijk worden of zelfs helemaal verdwijnen. Bekijk hoe u mee kan gaan en de taal van de techniek kunt laten spreken in deze nieuwe rol.

2: Laat de techniek een beetje los.

De business kant van uw rol zal belangrijker worden. Probeer de techniek en de taken waarin u zich misschien het prettigst voelt te laten gaan, wees de brug tussen business en IT.

3: Ga bij u zelf na of dit is wat u wilt

Kunt u dit aan? Let er op dat u deze nieuwe rol prettig vind. Als dit niet het gevoel is, is het misschien beter als u iets anders zoekt. Dit kan lastig zijn, maar het is beter als u een baan heeft die goed bij u past.

4: Leer de taal van de business

Probeer te begrijpen wat de business belangrijk vindt, en probeer daar op in te springen. Het gaat daar om resultaat, een resultaat wat bereikt wordt met techniek. Wees de brug!

Maar vergeet vooral uw waarde niet, een IT manager is van vitaal belang voor de business. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons op.


U vindt de bron van dit artikel hier.

 

 

 

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top