Skip to content

Het opschonen van de hardware is goed om te beginnen nadat u terugkomt van vakantie. Voor veel mensen is dit geen prioriteit, maar het zorgt ervoor dat de snelheid en betrouwbaarheid van uw desktop, laptop en randapparatuur enorm verbeteren. Hoe kunt u het beste uw computer opschonen? Wij geven een aantal tips.

Maak een back-up

Voordat u uw computer wilt gaan opschonen, is het belangrijk om een back-up van uw computer of reservekopieën van uw belangrijkste bestanden te maken. Indien u dat niet doet, loopt u het risico (per ongeluk) een bestand te verwijderen terwijl u dit bestand nog nodig heeft. Het is dus verstandig om een back-up te hebben van uw gegevens.

Gebruik een programma om op te schonen

Uw computer bevat veel tijdelijke bestanden, zoals cookies en andere ‘nutteloze’ bestanden die uw computer alleen maar vervuilen. Het verwijderen van deze nutteloze bestanden is een veilige manier om de prestaties van uw computer te verbeteren. Tegenwoordig beschikt elke computer over een programma om de schijven op te schonen.

Verwijder onnodige bestanden

Afbeeldingen, media en toepassingen nemen veel ruimte in beslag in de harde schijf van de computer waardoor het geheugen van de computer langzamer wordt. Het is verstandig om deze bestanden, die u niet meer nodig heeft, te verwijderen. Als u naar het configuratiescherm gaat, kunt u zien welke programma’s u hebt geïnstalleerd en kunt u de programma’s verwijderen die u niet gebruikt.

Onderhoud uw browser

Zijn er veel bestanden opgeslagen via uw browser? Dan zorgt dit ervoor dat u minder efficiënt kunt werken. Door uw browser te onderhouden, wordt uw computer sneller, zijn de laadtijden van de pagina’s korter en is uw online werkplek beter opgeruimd. Hoe onderhoudt u uw browser? Controleer simpelweg de bladwijzers en verwijder bladwijzers die u niet gebruikt. Daarnaast is het een goed idee om uw browsergeschiedenis te verwijderen en uw opgeslagen wachtwoorden te controleren.

Controleer op malware

Regelmatig dient u uw computer te scannen op malware. Malware, of ‘kwaadaardige software’, is een overkoepelende term die een kwaadaardig programma of code beschrijft die schadelijk zijn voor computersystemen. Bekend voorbeeld is de ransomware: GandCrab. Gebruik een goede antivirussoftware om een volledige scan uit te voeren. Kies voor onze centraal aangestuurde antivirus oplossing! Vanaf €2,50 per maand.

Verwijder stof op uw apparatuur

Het fysiek schoonmaken van uw apparaat is net zo belangrijk als het opschonen van de software. In een tijdsbestek van slechts een paar maanden bevatten de ventilatoren van een computer een aanzienlijke hoeveelheid stof. Het letterlijk schoonmaken van de binnenkant van de computer voorkomt oververhitting waardoor uw hardware langer in goede staat blijft. Zorg naast uw computer ook voor uw randapparatuur (toetsenbord en muis). Deze dienen onderhouden te worden om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier blijven functioneren. Let op! Zorg ervoor dat u het randapparatuur uitschakelt en loskoppelt voordat u deze schoonmaakt.

Heeft u nog vragen omtrent het opschonen van uw computer? Het team van Miragisten staat u graag te woord. Contact met ons opnemen kunt u makkelijk doen door te bellen naar: 020 – 752 22 85.

Mirage geeft tips

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top