Ga naar hoofdinhoud

Door de strengere maatregelen vanuit de overheid, blijft thuiswerken nog steeds de norm. Dit is tegelijkertijd een hele uitdaging, want hoe zorgt u ervoor dat, ook in de thuissituatie, uw medewerkers productief en tevreden blijven? Dat vraagt om een moderne werkplek in ieder huis. Maar hoe realiseert u dit? Mirage voorziet u van zes bruikbare tips. Leest u mee?

 

Zorg voor een ergonomische werkplek

Hiermee wordt een werkplek bedoeld die een gezonde houding stimuleert. Met name het computerscherm is erg belangrijk. Een te hoog of te laag geplaatst computerscherm zorgt op termijn voor pijn aan de nek en schouders. Een laptopstandaard of -arm brengt het scherm op de juiste hoogte en zorgt voor een goede kijkhoek. Daarnaast is een degelijke, comfortabele bureaustoel ook van uiterst belang voor een ergonomische werkhouding.

 

Kies een scherm dat de ogen spaart

De hele dag achter een computerscherm zitten, is schadelijk voor de gezondheid van uw medewerkers. Veel televisies, monitoren, smartphones en tablets geven blauw licht af. Dit kan leiden tot slaapproblemen, vermoeide ogen en in ernstige gevallen zelfs tot schade aan het netvlies. Gelukkig hebben diverse apparaten speciale instellingen om schade door blauw licht te voorkomen. Zo beschikken de meeste Lenovo-devices over een speciale Eye Care Mode die blauw licht reduceert.

 

Verhoog de productiviteit met laptop accessoires

Medewerkers willen graag zelf bepalen waar ze werken. Een laptop, zoals de Lenovo ThinkBook, is hier uitermate geschikt voor, en met speciale accessoires kan uw klant de productiviteit nog een boost geven. Bijvoorbeeld met een extern toetsenbord, een speciale muis en een externe monitor. Zo’n monitor kan de productiviteit tot wel 40 procent verhogen.

 

Faciliteer efficiënte online vergaderingen

Vergaderingen verplaatsen nu naar een online omgeving. Het is bij deze online vergaderingen wel van belang dat je goed in beeld bent en vooral goed te verstaan bent.  Beschikt uw desktop of laptop niet over een camera? Zorg dan dat u een webcam aanschaft met scherpe beeldkwaliteit. Daarnaast is het verstandig om te investeren in een koptelefoon met actieve ruisonderdrukking om geluid van buitenaf te reduceren.

 

Optimaliseer het wifinetwerk thuis

Om productief thuis te kunnen werken is snel en stabiel internet is een must. Hiervoor is het verstandig om voor elke medewerker een moderne router aan te schaffen. Een ander belangrijk advies is om zoveel mogelijk uit de router te halen. Pas bijvoorbeeld de Quality of Service (QoS)-instellingen aan om de tool voor online vergaderingen en andere bedrijfsapplicaties een hogere prioriteit voor bandbreedte toe te kennen. En zorg voor een optimale plaatsing van de router. Een gratis wifi-optimalisatieapp kan u hierbij helpen.

 

Voorkom oververhitte pc’s

Wanneer een laptop of desktop te heet wordt, kan permanente schade ontstaan. Elk apparaat en koelsysteem zit anders in elkaar. Wel zijn er wat algemene trucjes om oververhitting te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van overbodige applicaties en browservensters, het voorzichtig wegblazen van stof uit de koelopeningen of het verplaatsen van de laptop naar een koelere plek waar deze niet direct in de zon staat.

 

Meer weten?

Nieuwsgierig naar hoe we u kunnen helpen bij het faciliteren van een goede thuiswerkplek voor u en uw medewerkers? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Update: 29/09/2020

 

Delen op

Gerelateerde berichten

microsoft suites

Microsoft 365-suites mét en zonder Teams

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat ze een officieel onderzoek zijn gestart naar de bundeling…

Lees meer
cybersecurity

Mirage ICT Services zorgt voor meer digitale veiligheid

Het verbeteren van cybersecurity en de digitale veiligheid van elk bedrijf, daar zijn wij expert…

Lees meer
hp-partner-programma

HP Planet Partners programma voor een betere wereld

Mirage is aangesloten bij het HP Planet Partners programma. Door deelname aan dit programma dragen…

Lees meer
cyberaanvallen

Mirage beschermt bedrijven tegen cyberaanvallen en waarborgt de digitale infrastructuur.

Bij de voortdurende groei van digitale infrastructuur komt ook de toename van cybercriminaliteit kijken. Mirage…

Lees meer
Back To Top