Ga naar hoofdinhoud

Wat zou u ervan vinden als wij u vertellen dat malware-aanvallen zijn verminderd, maar dat er nieuwe varianten in opkomst zijn? Volgens het Cyber Threat Report van SonicWall 2020 is het aantal malware-aanvallen gedaald ten opzichte van drie jaar geleden, met een algehele daling van 43% in 2020.

Deze algehele daling is positief nieuws, maar er is wel 73% nieuwe en bijgewerkte malware getraceerd. Deze soorten malware kunnen niet worden opgevangen door de huidige verdedigingen van SonicWall, maar probeert SonicWall altijd up-to-date te zijn waardoor ze de aanvallen wel weer kunnen tackelen. Met de huidige gang van zaken verwacht SonicWall dat deze trend zich in de nabije toekomst gaat voortzetten. Wat dit voor u als ondernemer betekent, leggen wij graag uit.

Nieuwe malware

Uit het onderzoek over hoe de jongste generatie leert hacken van Brook Chelmo is naar voren gekomen dat het tv-programma Mr. Robot veel fans heeft gecreëerd die allemaal willen leren hacken.

De jongeren van tegenwoordig hebben meer middelen tot hun beschikking dan eerdere generaties en interesseren zich steeds meer in dit onderwerp. Zij testen deze vaardigheden eerst op veilige plekken, zoals ‘Hack the Box’, maar na veel oefenen zullen ze dit ook testen op echte bedrijven. De leiders van de groep voeren penetratietesten uit, terwijl de anderen zich bezighouden met het ontwikkelen en aanvallen van malware.

Het afgelopen jaar heeft Brook Chelmo personen geïnterviewd die zich bezighouden met het hacken en maken van ransomware. De meeste geven in dit interview ook aan dat ze graag een ransomware bouwen en dit verklaart waarschijnlijk ook de stijging van 62% in malware. Er worden veel soorten gebouwd waardoor dit een groot gevaar is voor bedrijven, maar daarnaast een leuke uitdaging is voor SonicWall.

Stop malware. Start met veilige data.

Dit verhaal gaat veel verder dan ransomware en de exfiltratie van gegevens uit bedrijfsbronnen. Als eerste is het belangrijk om u zelf af te vragen: “Wat is de waarde van mijn gegevens voor een aanvaller?” Velen van ons beschermen gegevens die niet interessant zijn voor een aanvaller, maar laten sommige essentiële gegevens minder goed beschermen, omdat ze minder voor hen betekenen. De gegevens en intellectuele gegevens van de klanten zijn twee dingen die SonicWall doorgaans als eerste wilt beschermen. En dat wilt u dus ook! Wij als Mirage willen u graag bijstaan in het nemen van de juiste beslissingen omtrent SonicWall zodat wij een grote muur bouwen om de belangrijke informatie en de hackers voor te zijn, dat is ons doel voor alle klanten.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over SonicWall Cloud App Security of heeft u nog aanvullende vragen? Als ICT bedrijf weten wij hoe we belangrijke bedrijfsgegevens veiligstellen. Onze Miragisten staan voor u klaar en geven u advies op maat.

Delen op

Gerelateerde berichten

cybersecurity

Mirage ICT Services zorgt voor meer digitale veiligheid

Het verbeteren van cybersecurity en de digitale veiligheid van elk bedrijf, daar zijn wij expert…

Lees meer
hp-partner-programma

HP Planet Partners programma voor een betere wereld

Mirage is aangesloten bij het HP Planet Partners programma. Door deelname aan dit programma dragen…

Lees meer
cyberaanvallen

Mirage beschermt bedrijven tegen cyberaanvallen en waarborgt de digitale infrastructuur.

Bij de voortdurende groei van digitale infrastructuur komt ook de toename van cybercriminaliteit kijken. Mirage…

Lees meer
hybride-werken

Mirage neemt hybride werkmodellen aan met flexibele IT-oplossingen

Mirage heeft een positieve stap gezet in het creëren van veilige en productieve werkomgeving door…

Lees meer
Back To Top