skip to Main Content

Salesforce stopt per 31 juli 2020 met zijn dienst ‘Data Protection’. Dat betekent dat, wanneer u als gebruiker geen actie onderneemt, uw data niet langer beveiligd is vanaf 1 augustus 2020. Mirage helpt u graag bij het vinden van een passende oplossing.

 

Alles wat u moet weten

De gegevens in uw CRM-systeem zijn van cruciaal belang voor het succes van uw onderneming en de continuïteit hiervan. Met zo’n 4 miljoen wereldwijde installaties is Salesforce op dit moment de absolute marktleider op CRM-gebied. Eind mei van dit jaar maakte Salesforce bekend dat zij per 31 juli 2020 stoppen met de standaard back-up en recovery mogelijkheden die zij nu bieden. Daarnaast adviseert Salesforce haar gebruikers om zelf een back-up van de CRM-data te gaan verzorgen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat belangrijke gegevens verloren gaan.

 

Salesforce ‘Data Protection’ vervalt

‘Data Protection’ is een service van Salesforce. Hiermee kunt u Salesforce vragen om ‘verloren’ gegevens terug te halen. Het zelfstandig terughalen van data is niet mogelijk. Nadat u een verzoek heeft ingediend, duurt het ongeveer 6-8 weken voordat de gegevens zijn hersteld. Daarna zijn er nog allerlei handelingen aan klantzijde noodzakelijk. Een periode van 6 tot 8 weken is voor geen enkele organisatie acceptabel. CRM-data zijn immers essentieel voor het operationeel en commercieel proces. Daarnaast was het proces, volgens Salesforce zelf, ook zeer omslachtig en tijdrovend. Per 31 juli stoppen zij daarom met het aanbieden van back-up en recovery mogelijkheden.

 

Back-up van Salesforce data door Mirage

Dat Salesforce stopt met ‘Data Protection’ betekend niet dat u er straks alleen voor staat. Mirage biedt de helpende hand! Wij bieden oplossingen op maat. Op deze manier wordt uw data direct en volledig geautomatiseerd veiliggesteld richting een opslaglocatie naar keuze. Dit kan een lokale opslaglocatie zijn, maar ook de Cloud. Onze oplossing zorgt daarnaast voor encryptie, reduplicatie en indexering van uw data. Dit betekend dat uw data beschermd wordt totdat u aangeeft deze nodig te hebben.

 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig met het maken van een back-up van uw bestanden? Mirage kan u hierbij helpen! Neem hiervoor contact met ons op.

Update: 22/07/2020

 

Salesforce Stopt Met Data Protection

Delen op

Gerelateerde berichten

goed beveiligde ict omgeving

Het belang van een goed beveiligde ICT-omgeving

Een goede computerbeveiliging is van groot belang voor uw organisatie. U wilt ten slotte toch…

read more
verschillende typen e-mail

Acht soorten e-mails die u zou moeten sturen naar u relaties en klanten

Ondernemers maken allemaal gebruik van direct e-mail, sociale media en gedrukte advertenties met een bepaald…

read more
microsoft stopt met ondersteunen office 2013

Microsoft stopt binnenkort met het ondersteunen van Office 2013 verbindingen

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat de verbindingen van Office 2013-clients met commerciële Office 365-services niet…

read more
beveiliging in de cloud

Databeveiliging in de cloud: waar moet u op letten?

Cybercriminelen zijn uit op uw data, ook als u die data in de cloud heeft…

read more
Back To Top