Ga naar hoofdinhoud

Salesforce stopt per 31 juli 2020 met zijn dienst ‘Data Protection’. Dat betekent dat, wanneer u als gebruiker geen actie onderneemt, uw data niet langer beveiligd is vanaf 1 augustus 2020. Mirage helpt u graag bij het vinden van een passende oplossing.

 

Alles wat u moet weten

De gegevens in uw CRM-systeem zijn van cruciaal belang voor het succes van uw onderneming en de continuïteit hiervan. Met zo’n 4 miljoen wereldwijde installaties is Salesforce op dit moment de absolute marktleider op CRM-gebied. Eind mei van dit jaar maakte Salesforce bekend dat zij per 31 juli 2020 stoppen met de standaard back-up en recovery mogelijkheden die zij nu bieden. Daarnaast adviseert Salesforce haar gebruikers om zelf een back-up van de CRM-data te gaan verzorgen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat belangrijke gegevens verloren gaan.

 

Salesforce ‘Data Protection’ vervalt

‘Data Protection’ is een service van Salesforce. Hiermee kunt u Salesforce vragen om ‘verloren’ gegevens terug te halen. Het zelfstandig terughalen van data is niet mogelijk. Nadat u een verzoek heeft ingediend, duurt het ongeveer 6-8 weken voordat de gegevens zijn hersteld. Daarna zijn er nog allerlei handelingen aan klantzijde noodzakelijk. Een periode van 6 tot 8 weken is voor geen enkele organisatie acceptabel. CRM-data zijn immers essentieel voor het operationeel en commercieel proces. Daarnaast was het proces, volgens Salesforce zelf, ook zeer omslachtig en tijdrovend. Per 31 juli stoppen zij daarom met het aanbieden van back-up en recovery mogelijkheden.

 

Back-up van Salesforce data door Mirage

Dat Salesforce stopt met ‘Data Protection’ betekend niet dat u er straks alleen voor staat. Mirage biedt de helpende hand! Wij bieden oplossingen op maat. Op deze manier wordt uw data direct en volledig geautomatiseerd veiliggesteld richting een opslaglocatie naar keuze. Dit kan een lokale opslaglocatie zijn, maar ook de Cloud. Onze oplossing zorgt daarnaast voor encryptie, reduplicatie en indexering van uw data. Dit betekend dat uw data beschermd wordt totdat u aangeeft deze nodig te hebben.

 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig met het maken van een back-up van uw bestanden? Mirage kan u hierbij helpen! Neem hiervoor contact met ons op.

Update: 22/07/2020

 

salesforce stopt met data protection

Delen op

Gerelateerde berichten

microsoft suites

Microsoft 365-suites mét en zonder Teams

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat ze een officieel onderzoek zijn gestart naar de bundeling…

Lees meer
cybersecurity

Mirage ICT Services zorgt voor meer digitale veiligheid

Het verbeteren van cybersecurity en de digitale veiligheid van elk bedrijf, daar zijn wij expert…

Lees meer
hp-partner-programma

HP Planet Partners programma voor een betere wereld

Mirage is aangesloten bij het HP Planet Partners programma. Door deelname aan dit programma dragen…

Lees meer
cyberaanvallen

Mirage beschermt bedrijven tegen cyberaanvallen en waarborgt de digitale infrastructuur.

Bij de voortdurende groei van digitale infrastructuur komt ook de toename van cybercriminaliteit kijken. Mirage…

Lees meer
Back To Top