Skip to content

U herkent hem vast wel: de ‘Welkom in …’ SMS die u op de hoogte brengt van de geldende tarieven in het land waar u zich op dat moment bevindt. De Europese Unie verplicht telefonie leveranciers vanaf nu om klanten in het buitenland op de hoogte te brengen van de tarieven die zij in rekening brengen. Dit ter voorkoming van bill shock: een buitengewoon hoge telefoonrekening, mede doordat de tarieven in het buitenland hoger liggen dan in Nederland. Om klanten op de hoogte te brengen van deze hogere tarieven worden er een zogenaamde ‘Roaming Welkom SMS’ gestuurd.

Wat houdt roaming precies in?

Roaming betekent het gebruikmaken van mobiel internet op een ander netwerk dan het thuisnetwerk. Gaat u naar het buitenland en maakt u gebruik van mobiel internet? Dan schakelt uw telefoon automatisch over naar het buitenlands netwerk. Zo kunt u blijven bellen, sms’en, appen en internetten in het buitenland. Het voordeel van roaming is dat u ook in het buitenland uw telefoon kunt gebruiken. Zolang u binnen de EU niet buiten uw bundel gaat, worden er geen extra kosten gerekend voor het gebruik van een buitenlands telefoonnetwerk. Voor dataroaming buiten de EU gelden per provider andere roaming tarieven.

Roaming SMS uitzetten? Ken de gevolgen

Door het uitzetten van de ‘Roaming Welkom SMS’, wordt er in geen enkel geval meer een melding over afwijkende tarieven in het buitenland aan de klant gestuurd. Dit kan leiden tot een hogere rekening. Na het deactiveren van de ‘Roaming Welkom SMS’ zijn telefoon aanbieders op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor de door de klant gemaakte kosten die voortvloeien uit verbruik in het buitenland. Door de ‘Roaming Welkom SMS’ vrijwillig uit te zetten, accepteert u als afnemer automatisch de volledige verantwoordelijkheid voor deze kosten en doet u afstand van het recht om bezwaar te maken tegen deze kosten.

Uitzonderingen

Daarnaast kunnen er in het buitenland afwijkende nummers gelden voor Voicemail en klantenservice en kan er niet via elke operator door middel van korte nummers gebeld worden. Door middel van de ‘Operator SMS’ worden klanten in het buitenland op de hoogte gebracht van de te gebruiken nummers. Door het uitzetten van deze SMS, wordt er in geen enkel geval meer een melding met informatie over te gebruiken nummers in het buitenland gestuurd. Dit kan leiden tot verwarring over te gebruiken nummers met mogelijk klachten tot gevolg. Na het deactiveren van deze ‘Operator SMS’ zijn leveranciers van telefonie op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor de door u geplaatste vragen of klachten. Door de ‘Operator SMS’ vrijwillig uit te zetten, accepteert u de volledige verantwoordelijkheid die het uitzetten ervan met zich meebrengt.

Wenst u meer informatie over roaming of de ‘Roaming Welkom SMS’? Neem dan contact op met Mirage!

Update: 20/02/2020

 

roaming sms tarieven

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top