skip to Main Content

Een cyberincident kan grote gevolgen hebben. Bij de digitale veiligheid van een onderneming wordt niet altijd voldoende stilgestaan. Wij vinden het daarom belangrijk dat bedrijven de tools voor handen hebben om inzicht te krijgen over hun ICT-omgeving. Diverse partijen hebben de handen ineengeslagen met als missie: MKB bedrijven weerbaarder maken tegen cyberaanvallen met een handige vragenlijst: de digitale veiligheidscheck. Deze check geeft bedrijven een risicoklasse. Zo weet u precies waar uw bedrijf op het gebied van digitale veiligheid staat.

 

Digitale veiligheid verbeteren

Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid is een risicoclassificatie-model voor MKB-bedrijven in Nederland. Aan de hand van 11 vragen wordt er een inschatting gemaakt hoe groot het risico is op een cyberincident voor uw onderneming. Deze inschatting bepaalt in welke risicoklasse (1 t/m 4) uw onderneming valt en welke maatregelen u moet nemen om uw digitale veiligheid op orde te hebben. Benieuwd in welke risicoklasse uw onderneming valt? Doorloop deze gratis check en ontvang meteen een handige inventarisatie van beveiligingsmaatregelen.

 

Risicofactoren voor cyberincidenten

Verschillende factoren bepalen hoe groot of klein het risico op cyberincidenten is voor uw onderneming. De risicofactoren die hieronder vallen:

  • Grootte van de onderneming
  • Data van de onderneming
  • Toegang tot de data
  • Bedrijfscontinuïteit

 

Nadat u de 11 vragen heeft beantwoord, wordt uw onderneming ingedeeld in één van de vier risicoklassen. Op basis van deze indeling download u specifieke beveiligingsmaatregelen die voor de risicoklasse van toepassing zijn. Deze maatregelen sluiten aan op de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen. Aan de hand van de beveiligingsmaatregelen kunt u samen met onze Miragisten gerichte acties uitvoeren om de digitale veiligheid van uw onderneming verbeteren.

 

Meer informatie?

Wilt u na het doen van de digitale veiligheidscheck een expert in de hand nemen om uw bedrijf veilig te stellen tegen cyberrisico’s? De cyberspecialisten van Mirage helpen u graag. Bel direct  +31(0)20 – 752 22 90 of mail support@mirage.nl.

 

Update: 23/04/2021 

 

Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid

Delen op

Gerelateerde berichten

SonicWall: Stop malware. Start met veilige data.

Het hacken wordt steeds populairder. Door SonicWall zijn je gegevens goed beschermd. Hulp nodig? Contact Mirage voor persoonlijk en vakkundig advies.
read more
Samsung Business TV

Aanbieding*: Koop een Samsung TV en krijg gratis een New Start muurbeugel cadeau

De Samsung Business TV is perfect voor bedrijven die graag content willen tonen via een beeldscherm en deze op afstand willen bedienen. Nu een aanbieding bij Mirage: Koop een Samsung Business TV en krijg gratis een New Start muurbeugel cadeau.
read more

Een ICT-omgeving is altijd maatwerk

De juiste producten kiezen of werken in een ICT-omgeving die het beste bij een bedrijf past. Het is soms nog knap lastig om een keuze te maken. Er zijn zo veel mogelijkheden. Mirage levert IT-totaaloplossingen op maat.
read more

BitLocker, wat is het en wat doet het?

Om uw bestanden nog beter te beveiligen, is het verstandig om de gegevens op uw harde schijf te versleutelen. BitLocker is hiervoor een uitstekende oplossing. Wij leggen u graag uit wat BitLocker doet en hoe u het kunt activeren op uw PC.
read more
Back To Top