Skip to content

In deze onzekere tijden hunkeren ondernemingen naar zekerheid. Dit is een hele uitdaging. Uiteenlopende doelen, middelen, partnernetwerken, vaardigheden en uitdagingen op het gebied van de regelgeving zijn één van de vele factoren die van invloed zijn op de juiste en verstandigste besluitvorming. Heeft uw onderneming al de overstap naar de Cloud gemaakt of in ieder geval overwogen? Mirage beschikt over een eigen datacenter en kan u de juiste cloudoplossing bieden. In dit artikel leest u alles over de voordelen van de verschillende cloudoplossingen voor uw ICT-omgeving.

 

Voordelen van een hybride Cloud

Hybride Cloud biedt een model dat helpt om de balans te vinden tussen keuze en controle die bedrijven nodig hebben om te navigeren door de onzekerheid die het komende decennium met zich meebrengt. Dergelijke mogelijkheden bestonden vijf jaar geleden nog niet en bieden enorme voordelen voor bedrijven die er klaar voor zijn om ze aan te grijpen.

 

Voordelen van Office 365

Office 365 is “hot” en “trending”. Niet ieder bedrijf wil of kan werken met een ‘Cloud’. In grotere organisaties vanaf 50 werkplekken wordt de implementatie vaak lastig en kostbaar. Ook de cultuur van een organisatie is daarbij belangrijk. Er zijn diverse redenen waarom Office 365 geïntroduceerd is. Van extra productiviteit voor gebruikers tot het tegengaan van illegaal gebruik. Het grote voordeel van Office 365 is de schaalbaarheid omdat het ‘Cloud-gebaseerd‘ is. Heeft u volgende maand twee gebruikers minder nodig? Op- en afschalen van het abonnement is geen probleem. Daarnaast heeft u door het regelmatig uitvoeren van updates altijd de nieuwste versie tot uw beschikking. Office 365 biedt ook mogelijkheden om samen te werken in documenten. Daarnaast kunt u Office 365 op meerdere devices tegelijk installeren.

 

Voordelen van een on-premise server

Een on-premise server is een lokale server. Het grootste voordeel van een lokale server is dat u sneller grote bestanden kunt oproepen en u hier geen goede internetverbinding voor nodig hebt. Daarnaast kunt u gemakkelijker switchen van IT-beheerder. U heeft immers zelf toegang tot de server en bent niet afhankelijk van een partij op afstand.

 

Keuze hangt af van eigen situatie

Wij begrijpen dat het lastig is om te kiezen welke cloudoplossing nu het beste past bij uw organisatie. De keuze voor de juiste oplossing hangt dan ook af van de situatie van uw organisatie. Beschikt u bijvoorbeeld over applicaties die wel of niet in de cloud kunnen draaien? Welke data is er in omloop binnen de organisatie? Is deze streng beveiligd of openbaar? Iedere organisatie is anders en beschikt over andere type data. Het kiezen van de juiste cloudoplossing is dus van essentieel belang. Mirage kan samen met u een analyse maken van de huidige situatie binnen uw organisatie en hier een passende cloudoplossing voor faciliteren.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Mirage beschikt over een eigen datacenter. Dit betekent dat wij u een ICT-omgeving op maat kunnen bieden. Of u nu kiest voor een hybride oplossing, on-premise of Office 365. Afhankelijk van uw wensen, de applicaties die u gebruikt en het soort data waarover u beschikt kunnen wij u adviseren wat voor uw ICT-omgeving de beste oplossing is. Daarnaast voeren wij de volledig migratie uit en kunnen wij het beheer van uw gekozen cloudoplossing uitvoeren.

Update: 04/12/2020

 

Delen op

Gerelateerde berichten

Beat the noise met de headsets van HP Poly

Beat the noise met de headsets van HP Poly

Poly, producent en leverancier van zakelijke oplossingen voor audio en video zoals videobars en headsets,…

Lees meer
Nieuwsbericht_backup ontbrak bij meerderheid

Back-up ontbrak bij meerderheid zakelijke ransomware-slachtoffers

Onderzoek van het Digital Trust Center (DTC) toonde onlangs aan dat maar liefst 58% van…

Lees meer
KPN introduceert speedtiering

KPN introduceert speedtiering en verbeterde opties

KPN introduceert vernieuwd MKB-mobiel 2024 met ‘speedtiering’ en verbeterde bundelopties. De huidige line-up, bestaande uit…

Lees meer
Nieuwsbericht_ kunstmatige intelligentie

Omgaan met kunstmatige intelligentie en cybercriminelen

In de snel evoluerende wereld van technologie en kunstmatige intelligentie is het cruciaal om zorgvuldig…

Lees meer
Back To Top