Skip to content

In de snel evoluerende wereld van technologie en kunstmatige intelligentie is het cruciaal om zorgvuldig om te gaan met zowel de mogelijkheden als de gevaren die deze ontwikkelingen met zich meebrengen. Het bewust en voorzichtig navigeren door deze dynamische omgeving is van essentieel belang voor een duurzame en verantwoorde vooruitgang. Daarom delen wij belangrijke tips voor het veilig omgaan met kunstmatige intelligentie en het beperken van risico’s die cybercriminaliteit met zich meebrengen.

Houd vertrouwelijke gesprekken persoonlijk

Het is belangrijk om gevoelige informatie face-to-face te bespreken. Vermijd het invoeren van vertrouwelijke gegevens in online platforms, zoals ChatGPT of Microsoft Copilot. Waarom? Omdat deze gegevens worden opgeslagen op het web.

Vermijd ook het invoeren van namen van personen of andere gevoelige informatie in bijvoorbeeld ChatGPT. Dit systeem is gericht op het genereren van teksten en heeft geen achterliggende database voor feitelijke informatie.

Verifieer identiteit bij telefonische communicatie

Bij twijfel over de identiteit van de persoon aan de telefoon, stel voor om terug te bellen of gebruik beveiligingsvragen om de authenticiteit van communicatie waarborgen. Dit zijn vragen die specifieke details bevatten waar alleen de legitieme gesprekspartner van op de hoogte zou moeten zijn. Vraag bijvoorbeeld naar recente gesprekken, vergaderingen of gebeurtenissen.

Controleer de bron van belangrijke communicatie

Maak afspraken om bijvoorbeeld facturen alleen af te handelen wanneer er mogelijkheden zijn om de bron te verifiëren. Werk samen met partners om oplossingen te implementeren die de authenticiteit van communicatie waarborgen.

Stel vragen bij de aanschaf van software

Weet welke vragen u moet stellen bij de aanschaf van software van die kunstmatige intelligentie en cyberbedreigingen. Denk hierbij aan vragen zoals:

  • Hoe wordt privacy van de gebruikersgegevens gewaarborgd?
  • Hoe worden trainingsdata verzameld en geanalyseerd om het model te trainen?
  • Welke bereidingsprotocollen zijn geïmplementeerd om de software te beschermen tegen cyberaanvallen?

Mirage beschermt uw gegevens

Mirage biedt gespecialiseerde diensten aan op het gebied van cybersecurity, identiteitsverificatie en kunstmatige intelligentie. Onze experts staan klaar om uw organisatie te begeleiden in het implementeren van beveiligingsmaatregelen. Neem contact met ons op voor meer informatie over Mirage uw digitale veiligheid kan versterken.

Nieuwsbericht_ kunstmatige intelligentie

Delen op

Gerelateerde berichten

Beat the noise met de headsets van HP Poly

Beat the noise met de headsets van HP Poly

Poly, producent en leverancier van zakelijke oplossingen voor audio en video zoals videobars en headsets,…

Lees meer
Nieuwsbericht_backup ontbrak bij meerderheid

Back-up ontbrak bij meerderheid zakelijke ransomware-slachtoffers

Onderzoek van het Digital Trust Center (DTC) toonde onlangs aan dat maar liefst 58% van…

Lees meer
KPN introduceert speedtiering

KPN introduceert speedtiering en verbeterde opties

KPN introduceert vernieuwd MKB-mobiel 2024 met ‘speedtiering’ en verbeterde bundelopties. De huidige line-up, bestaande uit…

Lees meer
ict ontwikkelingen en trends voor 2024

ICT-ontwikkelingen en trends voor 2024

Het einde van 2023 nadert en er zijn afgelopen jaar veel veranderingen geweest op het…

Lees meer
Back To Top