Skip to content

Microsoft is van plan toekomstige datacentra in de oceaan te installeren. Een datacenter onder water heeft onder meer voordelen op het gebied van duurzame energie.

Natuurlijke koeling

Het datacenter wordt namelijk gekoeld door het koude zeewater zelf. Daarnaast kan de apparatuur aangedreven worden door de stroming van het water, waar energie mee opgewekt kan worden.

De afgelopen maanden testte Microsoft zo’n datacenter in de vorm van een capsule. Deze heeft zijn werk op een diepte van 9 meter uitgevoerd en werd na iets meer dan drie maanden weer opgetakeld. Uiteindelijk moeten ze het daar vijf jaar volhouden.

Sneller

Een datacenter onder water zou ook voordelen hebben voor internetters thuis. Microsoft redeneert dat er meer mensen aan zee wonen dan in het binnenland. Wanneer ze verbinding maken met het datacenter, ondervinden ze minder vertraging.

Handigere Datacenters

Ook zouden datacentra veel sneller geplaatst kunnen worden. Er hoeft dan niet speciaal een heel gebied voor vrijgemaakt te worden. Handig als er een natuurramp heeft plaatsgevonden en er snel internet nodig us, aldus Microsoft.

Neem een kijkje op Project Natick.

bron: PCMweb.nl

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top