Skip to content

Maakt u nog gebruik van Windows 7? Dan krijgt u vanaf volgende maand een melding te zien dat de ondersteuning van het besturingssysteem vanaf 14 januari 2020 wordt stopgezet. Er zullen dan geen beveiligingsupdates meer verschijnen.

Einde ondersteuning Windows 7

Na 10 jaar komt er een einde aan de ondersteuning van Windows 7. Dit betekent dat er geen updates meer worden gedaan en dat beveiligingslekken niet meer worden gerepareerd. Dit brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee.

Gedurende negen maanden, totdat de ondersteuning ophoudt, zal Microsoft hun gebruikers een reminder sturen. Windows 7 zal blijven functioneren, maar gebruikers zullen geen beroep meer kunnen doen op Microsoft bij technische problemen. Wel kunnen gebruikers voor een extra bedrag voor pc’s met Windows 7 updates blijven ontvangen tot 2023.

Overstappen naar Windows 10

Iedereen die nog gebruikmaakt van Windows 7, wordt geadviseerd om over te stappen naar Windows 10. Windows 10 wordt gezien als de vervanger van Windows 7. Dit besturingssysteem is snel, makkelijk te gebruiken en reactief. Bij aanschaf van Windows 10 krijgt u gratis ondersteuning via chat of telefoon van Microsoft professionals. Met Windows 10 is het makkelijker dan ooit om uw taken uit te voeren.

Via onze webshop kunt u het Windows 10 besturingssysteem aanschaffen.

Marktaandeel Windows 7

In 2018 draaide 43 procent van de Windows-computers nog op Windows 7. 34 procent van de Windows-computers draait al wel op Windows 10. Het gaat wereldwijd om honderden miljoenen computers die nog op Windows 7 draaien.

Advies nodig?

Heeft u vragen over het stoppen zetten van Windows 7 of heeft u vragen over het overstappen naar een ander besturingssysteem, zoals Windows 10? Onze Miragisten helpen u graag.

Windows 7 ondersteuning stopt

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top