Skip to content

Microsoft heeft aangekondigd om dit jaar de licenties voor Microsoft Teams apparaten te vernieuwen. Met deze verandering wil Microsoft streven naar meer toegankelijkheid en de flexibiliteit van de Microsoft Teams Rooms-ervaring vergroten. Wilt u dat uw Microsoft Teams zo optimaal blijft werken? Dat snappen wij en daarom vertellen wij u alles over de veranderende licenties en de voordelen hiervan.

Verschillende licentieniveaus van Microsoft

De nieuwe licentieniveaus van Microsoft brengen de volgende wijzigen met zich mee:

  1. De licenties worden gebaseerd op een abonnementsmodel. Dit betekent dat organisaties periodiek een licentievergoeding betalen en niet alles in één keer te hoeven betalen.
  2. De verschillende licentieniveaus zorgen ervoor dat organisaties voor de functionaliteiten kunnen kiezen die het best bij de wensen en behoeften passen. Deze verschillen van basislicenties tot uitgebreide licenties voor grootschalige samenwerkingsomgevingen.
  3. Het is nu mogelijk om licenties toe te voegen of te verwijderen op basis van het aantal Microsoft Teams Rooms apparaten dat een organisatie heeft. Heeft u na een periode meer werknemers? Dan kunt u uw licentie gemakkelijk ophogen en aanpassen naar de behoeften.
  4. Er wordt steeds meer in de Cloud Door de Cloud te verbinden met Microsoft Teams, kunnen gebruikers hiervan gemakkelijk informatie delen, vergaderen en samenwerken.
  5. Deze veranderende licenties dragen bij aan het gemakkelijker implementeren en beheren van de vergaderinfrastructuur van organisaties. Door verschillende abonnementsmodellen, licentieniveaus en schaalbaarheidsniveaus kunnen organisaties deze aanpassen aan de wensen en behoeften van het bedrijf.

Wat betekent deze wijzigen voor u als klant van Mirage of Microsoft?

Voor bestaande klanten van Microsoft is er een overgangsperiode om over te stappen naar de nieuwe licentiestructuur. Onze Miragisten adviseren graag welk licentieniveau het beste past bij uw organisatie. Dit zijn belangrijke stappen voor Microsoft om zo de functionaliteit en toegankelijk van apparaten te verbeteren en te voldoen aan de behoeften van moderne vergaderomgevingen van nu en de toekomst.

Mirage: uw Microsoft specialist in Amsterdam

Maakt u gebruik van Microsoft en moet u binnenkort overstappen naar een nieuw licentieniveau? Wilt u weten of de wijzingen impact hebben binnen uw organisatie? Onze Miragisten staan voor u klaar om u te ontzorgen van A tot Z met alle Microsoft oplossingen, inclusief Microsoft Teams Rooms en Microsoft licenties. Neem contact met ons op of maak een afspraak.

microsoft licenties veranderen

Delen op

Gerelateerde berichten

Nieuwsbericht NIS2_jul2024

Is uw bedrijf klaar voor NIS2?

In ons nieuwsbericht van april vorig jaar kondigden we het al aan: de datum waarop…

Lees meer
Octiga Office 365 Security

Maatwerk in monitoring Office 365 omgeving met Octiga

De digitale wereld verandert continu en ook bedrijven blijven zich voortdurend ontwikkelen. Daarom zijn wij…

Lees meer
Nieuwsbericht Kevlarr DMARC

Voorkom dat anderen uit uw naam e-mails versturen

Je kunt er niet altijd op vertrouwen dat een afzender van een e-mail ook daadwerkelijk…

Lees meer
Beat the noise met de headsets van HP Poly

Beat the noise met de headsets van HP Poly

Poly, producent en leverancier van zakelijke oplossingen voor audio en video zoals videobars en headsets,…

Lees meer
Back To Top