Skip to content

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat de verbindingen van Office 2013-clients met commerciële Office 365-services niet meer ondersteund worden na 13 oktober 2020. Na deze bewuste datum zullen investeringen in de Office 365-cloudservices – inclusief Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive voor bedrijven – doorgaan op basis van de vereisten van post-Office 2013 verbindingen. Mirage raadt organisaties met Office 2013-clients aan te migreren naar Office 365 ProPlus. Ondersteuning voor Office 2016- en Office 2019-verbindingen met Office 365-cloudservices gaan door tot oktober 2023.

 

Wat heeft dit voor invloed op uw organisatie?

Microsoft neemt geen actieve maatregelen om te voorkomen dat oudere Office-clients, zoals Office 2013 en Office 2010, verbinding maken met Office 365-services. Oudere clients die proberen verbinding te maken met een actuele en moderne cloudservice, kunnen problemen ondervinden met de prestaties en betrouwbaarheid. Zo worden klanten geconfronteerd met een verhoogd beveiligingsrisico en kunnen ze afhankelijk van specifieke regionale of branchevereisten mogelijk niet meer voldoen aan de gestelde regels. Microsoft Help kan in dat geval geen problemen oplossen die optreden als gevolg van niet-ondersteunde serviceverbindingen.

 

Wat kunt u doen om uw organisatie op deze verandering voor te bereiden?

Om beter te begrijpen of en hoe uw organisatie wordt beïnvloed door deze wijziging, en waar u gebruikers moet migreren, zijn er twee System Center Configuration Manager-dashboards (bijgewerkt als onderdeel van versie 1902) die u kunnen helpen:

  1. Via het SCCM Product Lifecycle-dashboard kunt u zien welke versies van Office op uw desktops draaien, om te bepalen welke bijgewerkte Office-apps u nodig heeft om te zorgen voor een naadloze verbinding met Office 365-services.
  2. Het Office 365 ProPlus Upgrade Readiness-rapport op het Office 365-clientbeheerdashboard helpt bij het identificeren van desktops binnen uw organisatie die klaar zijn om te upgraden naar Office 365 ProPlus met groot vertrouwen.

 

Gebruik deze dashboards om gebruikers op Office 2010- en Office 2013-clients te identificeren, Office365 ProPlus of een ondersteunde versie op die desktops te implementeren en ervoor te zorgen dat ze na 13 oktober 2020 ondersteunde toegang tot Office 365-services hebben.

 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het migreren van uw systemen of het identificeren van desktops? Of wilt u meer informatie omtrent Microsoft en Office 2013? Mirage kan u hierbij helpen en zorgt voor een zorgeloze upgrade van Office 2013. Neem hiervoor contact met ons op.

Update: 04/06/2020

 

microsoft stopt met ondersteunen office 2013

Delen op

Gerelateerde berichten

Nieuwsbericht Kevlarr DMARC

Voorkom dat anderen uit uw naam e-mails versturen

Je kunt er niet altijd op vertrouwen dat een afzender van een e-mail ook daadwerkelijk…

Lees meer
Beat the noise met de headsets van HP Poly

Beat the noise met de headsets van HP Poly

Poly, producent en leverancier van zakelijke oplossingen voor audio en video zoals videobars en headsets,…

Lees meer
Nieuwsbericht_backup ontbrak bij meerderheid

Back-up ontbrak bij meerderheid zakelijke ransomware-slachtoffers

Onderzoek van het Digital Trust Center (DTC) toonde onlangs aan dat maar liefst 58% van…

Lees meer
KPN introduceert speedtiering

KPN introduceert speedtiering en verbeterde opties

KPN introduceert vernieuwd MKB-mobiel 2024 met ‘speedtiering’ en verbeterde bundelopties. De huidige line-up, bestaande uit…

Lees meer
Back To Top