Skip to content

Dat de IT-veiligheid van uw bedrijf belangrijk is. Maar wist u dat er vaak meer bij komt kijken dan alleen de juiste virusscanners, firewalls en wachtwoorden? Met de tijd meegaan is belangrijk in een wereld waarvan uw werknemers steeds vaker verwachten dat ze overal toegang moeten kunnen hebben tot mail en andere documenten, zelfs op afstand. Uw IT-beleid moet hierin mee kunnen groeien.

Op afstand toegang tot systemen

Niet alleen de collega’s van kantoor, maar misschien ook derden of service-medewerkers moeten toegang kunnen krijgen tot de systemen en data van het bedrijf. Niet alleen vanaf bedrijfscomputers maar ook vanaf persoonlijke computers. Maar al deze nieuwe manieren van toegang brengen ook nieuwe gevaren met zich mee; er zijn meer mogelijkheden voor hackers om binnen te dringen.

Een wachtwoord is niet voldoende

Cybercrime is de afgelopen jaren enorm toegenomen, en er is een toename van het aantal hackers dat simpelweg met een username en een password binnenkomt. Deze toegang moet dus meer beveiligd worden. Maar hoe pakt u dat aan?

Tweevoudig autoriseren is ook niet meer voldoende

Het tweevoudig beveiligen van een netwerk, via wachtwoord en bijvoorbeeld sms-code is ook al bijna niet meer voldoende. Men voert een wachtwoord in, en vervolgens een code die per sms is verstuurd. Maar gelukkig is er ook meervoudig autoriseren. Naast wachtwoord en code, kijkt dit login systeem ook naar andere factoren zoals het IP-adres, sessie-ID, geolocatie en het soort systeem wat toegang vraagt. Deze factoren samen bepalen of de gebruiker wel of niet toegang krijgt. U heeft dus meerdere opties voor de volgende versleuteling; namelijk via e-mail, sms of de App.

Ook voor de Cloud

Of u nu de Cloud wil beveiligen, of remote-acces voor uw werknemers, censornet is de beveiliging voor uw systeem. En Mirage kan u nu een demo aanbieden, zodat u zelf kan ervaren hoe goed en intuïtief het werkt. Meer informatie? Neem contact met ons op.

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top