Skip to content

De technologie bestaat al wat langer maar lijkt nu de kinderschoenen ontgroeid te zijn: Li-fi heeft de afgelopen week bewezen een serieuze optie voor netwerkconnectiviteit te zijn.

Li-Fi en LED

Li-Fi is een techniek van gegevensoverdracht die gebruik maakt van LED-lichtjes. De lichtjes kunnen binnen nanoseconden aan en uit gezet worden en door deze fluctuaties te meten, is het mogelijk om binaire gegevens te versturen.

Een nadeel van deze techniek ten opzichte van WiFi is natuurlijk dat Li-Fi niet door muren heen kan. Een voordeel is echter de enorme toename in maximale snelheid waarmee gecommuniceerd kan worden. In een test die in Estland uitgevoerd werd, behaalde het onderzoeksteam bijvoorbeeld een snelheid van 24 gigabits. Een resultaat dat zo’n 100x hoger ligt dan de snelheid van traditionele Wi-Fi.

Onder laboratoriumomstandigheden is recentelijk zelfs al een snelheid van 224 gigabits behaald, wat ongeveer overeen komt met het downloaden van 18 films terwijl je één keer met je ogen knippert. Andere voordelen van Li-Fi zijn dat de communicatiemethode niet gevoelig is voor interferentieproblemen en dat er een grotere mate van veiligheid mogelijk is. Aanvallers moeten zich tenslotte fysiek in je huis bevinden en kunnen niet op afstand proberen je netwerk te hacken.

Bron: webwereld.nl

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top