Skip to content

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe wet AVG in, door heel Europa. Voor alle organisaties in Nederland gaat dit een hoop teweegbrengen. Zoals u weet wordt de positie van personen sterker, de nadruk ligt meer op de verantwoordelijkheid van bedrijven en organisaties die de gegevens verwerken.

Mirage zette de laatste checklist voor u online:

1: Weet iedereen van de verandering binnen uw bedrijf?

Behalve dat de relevante stakeholders natuurlijk moeten weten wat er gaat gebeuren, kan het geen kwaad om een interne mailing rond te sturen over de veranderingen. Stel iedereen bijvoorbeeld op de hoogte van de website hulpbijprivacy.nl, op deze website vindt u instrumenten die kunnen helpen bij het naleven van de wet.

2: Rechten van betrokkenen

Zijn betrokkenen ook op de hoogte dat de wet ingaat, en dat ze weten wat men zelf kan veranderen. Zijn alle gegevens ook inzichtelijk voor de rechthebbenden? Check dit voor de wet ingaat!

3: Check de verwerkingen

Heeft u op de juiste manier de gegevens in kaart gebracht van de verwerking van de gegevens? Is uw register van verwerkingsactiviteiten in plaats en werkend?

4: Bent u op de hoogte van de beveiligingsrisico’s?

De AVG verplicht u ook om de impact van de gegevensverwerking te analyseren. Heeft u dit ook ingecalculeerd? Heeft u een hoog beveiligingsrisico, of juist een laag risico?

5: Heeft u een functionaris gegevens bescherming aangesteld?

Het kan mogelijk zijn dat u iemand moet aanstellen die dit gehele proces overziet, en het kan natuurlijk nooit kwaad om dit sowieso te doen.

6: Vergeet niet de meldplicht datalekken

De meldplicht datalekken blijft grotendeels hetzelfde onder de nieuwe AVG. Vergeet deze dus niet!

7: Pas de toestemming aan

Ook de toestemming om gegevens te verzamelen moet worden aangepast. Is uw pop-up en/of zijn de websitegegevens et cetera up to date?

Nog meer hulp nodig? Neem contact op met Mirage voor meer informatie en hulp bij de laatste check voor de deadline in mei!

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top