skip to Main Content

KPN stopt later dit jaar met haar zakelijke clouddienst Online Opslag. Klanten die er gebruik van maakten worden aangeraden naar de zakelijke variant van het Amerikaanse Microsoft Onedrive over te stappen.
Dat is opvallend, want het belangrijkste verkoopargument van KPN voor Online Opslag was dat data in Nederland opgeslagen werd.

Tweakers schrijft dat op 1 december valt het doek voor Online Opslag. Klanten kunnen vanaf dan niet meer bij hun bestanden. KPN stelt in een e-mail aan klanten voor dat zij gebruikmaken van Onedrive als vervanging voor Online Opslag. Daarmee gaan de bestanden van Nederlandse servers mogelijk naar Amerikaanse.

KPN speelde met Online Opslag en het feit dat de data dan in Nederland blijft, in op zorgen van Nederlandse bedrijven over het plaatsen van gevoelige data op Amerikaanse servers. Amerikaanse overheidsdiensten zouden die gegevens kunnen vorderen zonder dat de Nederlandse bedrijven daarover ingelicht worden.

“In de kleinzakelijke markt is gebleken dat de behoefte van klanten aan ‘Nederlandse’ opslag kleiner is dan gedacht en integratie met veelgebruikte programma’s zoals Office belangrijker wordt gevonden”, aldus een woordvoerder van KPN in een reactie aan NU.nl.

Voor grotere bedrijven blijft KPN Nederlandse cloudopslag aanbieden onder de naam Cloud NL.

Nu.nl

Delen op

Gerelateerde berichten

Maak kennis met accountmanager Aisha Habbout

Sinds vorige maand is Aisha Habbout werkzaam bij Mirage als accountmanager Telecom. Aisha woont in…

Lees meer
Welke internetsnelheid heeft uw bedrijf nodig?

Welke internetsnelheid heeft uw bedrijf nodig?

Welk internetabonnement heeft uw bedrijf? Dat kan een lastige vraag zijn. Het verschil in aanbod…

Lees meer
HP Fortis

Nieuwe HP Pro Fortis devices

Onze Mirage klanten werken veel met HP laptops en tablets. HP introduceert nu de Pro…

Lees meer
Back To Top