Skip to content

Het traditionele telefonienetwerk van KPN stopt op 1 september 2019 met het aanbieden van enkelvoudige en meervoudige ISDN 1/2 en meervoudige PSTN. Veel bedrijven maken nog gebruik van deze traditionele telefoniedienst en moeten op zoek gaan naar een alternatief.

Van ISDN 1/2 en PSTN naar VoIP

ISDN staat voor Integrated Services Digital Network. Een ISDN-lijn is een digitale telefoonlijn met meerdere telefoonnummers en afhankelijk van het type ISDN-aansluiting (ISDN1 of ISDN2), één of twee communicatiekanalen.

We maken steeds minder gebruik van ISDN. Tegenwoordig bellen we namelijk steeds meer via het internet. Het is dan ook tijd om de overstap te maken naar de opvolger: Voice over IP, ook wel; VoIP bellen, Cloud Telefonie, Hosted Telefonie of Hosted Voice genoemd. Vrij vertaald staat deze afkorting voor ‘bellen over een internetverbinding’. De VoIP biedt vele voordelen boven op traditionele telefonie, namelijk operationele en onderhoudsgerichte kostenbesparingen, maar ook meer functionaliteiten en een betere bereikbaarheid. Tegelijkertijd is de spraakkwaliteit zo goed dat degene naar wie u belt niet meer kan onderscheiden of u via kantoor belt of bijvoorbeeld thuis.

Stop ASDL linesharing over ISDN

Kort na het stopzetten van ISDN2 stopt KPN ook definitief met ADSL linesharing over ISDN. Klanten met een verbinding op basis van ISDN moeten daarom voor die datum overstappen naar een nieuwe verbinding. Controleer vooraf het modem van uw klant. Is het huidige modem wel geschikt voor een nieuw type verbinding?

Stap nu over!

Er zijn verschillende alternatieven voor ISDN en PSTN. Een logische opvolger hiervan is de VoIP, maar er zijn meer opties. Zo heeft Mirage sinds kort een eigen telecomplatform. Ideaal voor bedrijven wanneer zij willen overstappen of gebruik willen gaan maken van vast-mobiel, oftewel VoIP 2.0. Wij helpen en adviseren u graag bij het maken van de beste, toekomstgerichte beslissing voor u. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we er samen naar kunnen kijken.

PSTN enkelvoudig en ISDN 15-20-30

De diensten ISDN15, ISDN20 en ISDN30 worden nog tot 1 januari 2021 door KPN ondersteund. Maar waarom wachten? Zet uw netwerk direct over op VoIP.

Neem contact op met Mirage. Wij helpen u graag.

ISDN stopt | Mirage

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top