Skip to content

Eigen leiderschap is altijd van belang, en al helemaal voor Chief Information Officers van bedrijven. Dus maak dit in 2018 je prioriteit. Welke doelen kan u nog meer stellen voor het komende jaar?

CIO’s over de wereld

Natuurlijk heeft u de planning allang af voor het komende jaar. De thema’s zijn natuurlijk ook al duidelijk. Maar de website CIO.nl wilde meer weten. Aan de hand van een twitter hashtag werden vragen gesteld aan CIO’s over de hele wereld. Hier kwamen een aantal opvallende zaken uit. Elke CIO heeft een aantal standaard doelen, maar er waren ook verschillen. Welke zijn voor u belangrijk?

Wat willen CIO’s over de wereld bereiken?

Doelen zijn natuurlijk afhankelijk van de situatie en het marktsegment. Focus dit jaar bijvoorbeeld ook meer op het creëren van een duidelijke visie binnen de technologie die al bestaat. Breng deze technologie ook in lijn met de strategieën van het bedrijf. Ook gaat u binnen uw netwerk op zoek naar nieuwe oplossingen om die in te zetten voor bijvoorbeeld groei of meer efficiëntie.

Moderne tijden

En neemt u uw digitale infrastructuur ook mee de moderne tijd in? Wordt het niet eens tijd dat u die legacy applicaties eens vernieuwd en moderniseert? En misschien kunnen de DevOps ingebed worden zodat u nog meer tijdwinst heeft? En ook kunnen er best wat applicaties naar de Cloud. Kortom, we stappen met beide benen 2018 in!

Meer mensen, meer processen

Het is als CIO ook belangrijk om meer te communiceren over mensen en processen, juist zodat de technologie beter tot zijn recht komt. De menselijke kant moet u niet vergeten. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u echt de juiste commitments maakt en deze ook na komt. Vergeet niet een echte dienstbare leider te zijn die er is voor zijn of haar team. Zorg dat klanten meer waarde krijgen door de betrokkenheid via werknemers te cultiveren. U bent degene die de weg naar toekomst weet, het is belangrijk dat u deze laat zien aan de rest van het bedrijf.

Relaties

Voor 2018 is het belangrijk om relaties te verbeteren. Bouw aan professionele relaties door in contact te blijven met collega’s. Ga eens koffiedrinken met de collega’s van finance of marketing en bouw aan wederzijds begrip. Maar bouw ook verder dan uw bedrijf. Zorg dat u een gezond professioneel netwerk heeft voor uzelf, maar ook voor uw bedrijf en collega’s.

Wat is uw mening hierover?

Bron.

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top