Skip to content

De IT-markt is volop in beweging. Vijf jaar geleden zag de IT-dienstlevering er heel anders uit dan vandaag de dag. Wat betreft 2020 worden ook de nodige verschillen verwacht. Met name de opkomst van de cloud heeft grote gevolgen voor het businessmodel, de organisatie en de infrastructuur van uw bedrijf. Mirage stelt u graag op de hoogte van de drie grootste trends op ICT gebied.

 

Trend 1: Toename van IT-outsourcing

Bedrijven en organisaties maken steeds vaker de keuze om hun IT geheel of gedeeltelijk te uit te besteden. Dat kan door de IT-omgeving in een extern datacenter neer te zetten of te migreren naar de cloud. De ICT Marktmonitor van Nederland ICT  geeft aan dat de Colocatie & Services het enige segment is waarin de bestedingen niet waren gegroeid in 2015. Als deze trend zich doorzet, is de cloudmarkt in 2020 groter dan de colocatiemarkt, een markt met meerdere locaties dan één centrale cloud.

 

Trend 2: De Public cloud is een blijvertje

Veel IT-dienstverleners hebben fors geïnvesteerd in hun eigen datacentra en cloudomgevingen. De ROI van dergelijke investeringen is twijfelachtig. Dit komt doordat ze worden ingehaald door de lage tarieven en innovatiekracht van de grote spelers als Amazon Webservices en Microsoft Azure. De grote public clouds worden in sneltreinvaart een nog grotere samenwerkende cloud. Office 365  is hier een goed voorbeeld van.

 

Trend 3: Self-service IT

Organisaties willen niet afhankelijk zijn van een IT-afdeling of IT-dienstverlener. Bepaalde functionaliteiten wil men zelf kunnen regelen of wijzigen, zoals het toevoegen van een nieuwe gebruiker of uitbreiding van de functionaliteit. IT-dienstverleners kunnen daarop inspelen door het aanbieden van een webbased portal waarin klanten zelf de controle hebben over dergelijke functionaliteiten.

 

Wat kan Mirage voor u betekenen in 2020?

Mirage beschikt over de mogelijkheid om voor uw onderneming een cloud op te stellen die u ten allen tijden kunt beheren. Er zijn verschillende clouds beschikbaar. Wilt u weten welke cloud voor uw onderneming efficiënt is? Neem contact met ons op!

 

Update: 03/12/2019

 

ict trends voor 2020

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top