Ga naar hoofdinhoud

Nu 2018 al een maand bezig is, wordt het hoog tijd om vooruit te kijken naar welke trends dit mooie jaar ons gaat brengen. Verschillende onderzoeksbureaus hebben zich er aan gewaagd, en we zijn dan ook erg benieuwd of dit uit gaat komen dit jaar. Welke zijn belangrijk?

Internet of things

Het blijft een terugkerende trend, die zich steeds verder ontwikkeld. Zou dit jaar dan toch het jaar van het internet of things zijn? Naast dat beveiliging hierbij ook een belangrijke rol speelt (link) is het fijn dat alledaagse apparaten zelfstandige beslissingen kunnen gaan nemen op basis van actuele data. Het aantal apparaten dat dit gaat kunnen gaat alleen maar toenemen. Als eerste zal de industrie dit gaan implementeren, dan zal al snel de consumentenmarkt volgen.

Digital Twins

Wat zijn digital twins? Geen idee? Toch zullen steeds meer bedrijven dit in 2018 gaan gebruiken. Het is een digitale representatie van bestaande objecten. In de representatie kan men makkelijk berekeningen uitvoeren en laagdrempelig experimenteren met aanpassingen. Verwacht wordt dat we ook steeds complexere objecten als complete steden kunnen digitaliseren.

VR alles

Hierop aansluitend zien we de trend dat VR steeds meer mainstream wordt. Met VR kunnen we bijvoorbeeld de digital twin goed bekijken. Het wordt steeds betaalbaarder, comfortabeler en breder ingericht. In 2018 zal het ook steeds meer praktische implicaties gaan krijgen.

Databeheer moet nauwkeuriger

Met de deadline in mei aan de horizon is het enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bedrijf klaar is van de AVG! Lees ons artikel hierover.

Wat zijn volgens u nog meer belangrijke trends? Blijf op de hoogte met Mirage.

Delen op

Gerelateerde berichten

Privacy en veiligheid

Nederlanders vinden privacy belangrijker dan veiligheid

‘’Ik heb toch niks te verbergen, van mij mag iedereen alles zien hoor. Waarom zou…

Lees meer
Fraude wordt steeds innovatiever

Online fraude wordt steeds innovatiever

Het maakt tegenwoordig niet meer uit hoé goed uw wachtwoorden en persoonsgegevens zijn beveiligd, de…

Lees meer

23 november: teamwork makes the dreamwork

Op woensdag 23 november heeft Mirage ICT Services een teamochtend, waarbij teambuilding centraal staat. Bij…

Lees meer

Ruil uw oude Apple apparaten in en ontvang korting op een nieuw product van Apple

Worden uw Apple apparaten op kantoor na een aantal jaar ook steeds langzamer en zijn…

Lees meer
Back To Top