skip to Main Content

Nu 2018 al een maand bezig is, wordt het hoog tijd om vooruit te kijken naar welke trends dit mooie jaar ons gaat brengen. Verschillende onderzoeksbureaus hebben zich er aan gewaagd, en we zijn dan ook erg benieuwd of dit uit gaat komen dit jaar. Welke zijn belangrijk?

Internet of things

Het blijft een terugkerende trend, die zich steeds verder ontwikkeld. Zou dit jaar dan toch het jaar van het internet of things zijn? Naast dat beveiliging hierbij ook een belangrijke rol speelt (link) is het fijn dat alledaagse apparaten zelfstandige beslissingen kunnen gaan nemen op basis van actuele data. Het aantal apparaten dat dit gaat kunnen gaat alleen maar toenemen. Als eerste zal de industrie dit gaan implementeren, dan zal al snel de consumentenmarkt volgen.

Digital Twins

Wat zijn digital twins? Geen idee? Toch zullen steeds meer bedrijven dit in 2018 gaan gebruiken. Het is een digitale representatie van bestaande objecten. In de representatie kan men makkelijk berekeningen uitvoeren en laagdrempelig experimenteren met aanpassingen. Verwacht wordt dat we ook steeds complexere objecten als complete steden kunnen digitaliseren.

VR alles

Hierop aansluitend zien we de trend dat VR steeds meer mainstream wordt. Met VR kunnen we bijvoorbeeld de digital twin goed bekijken. Het wordt steeds betaalbaarder, comfortabeler en breder ingericht. In 2018 zal het ook steeds meer praktische implicaties gaan krijgen.

Databeheer moet nauwkeuriger

Met de deadline in mei aan de horizon is het enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bedrijf klaar is van de AVG! Lees ons artikel hierover.

Wat zijn volgens u nog meer belangrijke trends? Blijf op de hoogte met Mirage.

Delen op

Gerelateerde berichten

Maak kennis met accountmanager Aisha Habbout

Sinds vorige maand is Aisha Habbout werkzaam bij Mirage als accountmanager Telecom. Aisha woont in…

Lees meer
Welke internetsnelheid heeft uw bedrijf nodig?

Welke internetsnelheid heeft uw bedrijf nodig?

Welk internetabonnement heeft uw bedrijf? Dat kan een lastige vraag zijn. Het verschil in aanbod…

Lees meer
HP Fortis

Nieuwe HP Pro Fortis devices

Onze Mirage klanten werken veel met HP laptops en tablets. HP introduceert nu de Pro…

Lees meer
Back To Top