Skip to content

Nu 2018 al een maand bezig is, wordt het hoog tijd om vooruit te kijken naar welke trends dit mooie jaar ons gaat brengen. Verschillende onderzoeksbureaus hebben zich er aan gewaagd, en we zijn dan ook erg benieuwd of dit uit gaat komen dit jaar. Welke zijn belangrijk?

Internet of things

Het blijft een terugkerende trend, die zich steeds verder ontwikkeld. Zou dit jaar dan toch het jaar van het internet of things zijn? Naast dat beveiliging hierbij ook een belangrijke rol speelt (link) is het fijn dat alledaagse apparaten zelfstandige beslissingen kunnen gaan nemen op basis van actuele data. Het aantal apparaten dat dit gaat kunnen gaat alleen maar toenemen. Als eerste zal de industrie dit gaan implementeren, dan zal al snel de consumentenmarkt volgen.

Digital Twins

Wat zijn digital twins? Geen idee? Toch zullen steeds meer bedrijven dit in 2018 gaan gebruiken. Het is een digitale representatie van bestaande objecten. In de representatie kan men makkelijk berekeningen uitvoeren en laagdrempelig experimenteren met aanpassingen. Verwacht wordt dat we ook steeds complexere objecten als complete steden kunnen digitaliseren.

VR alles

Hierop aansluitend zien we de trend dat VR steeds meer mainstream wordt. Met VR kunnen we bijvoorbeeld de digital twin goed bekijken. Het wordt steeds betaalbaarder, comfortabeler en breder ingericht. In 2018 zal het ook steeds meer praktische implicaties gaan krijgen.

Databeheer moet nauwkeuriger

Met de deadline in mei aan de horizon is het enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bedrijf klaar is van de AVG! Lees ons artikel hierover.

Wat zijn volgens u nog meer belangrijke trends? Blijf op de hoogte met Mirage.

Delen op

Gerelateerde berichten

Toename van phishingmails leidt tot hogere cybercriminaliteit

Mailtjes verzonden vanuit de naam van collega’s of organisaties die vragen of je geld over…

Lees meer
NIS richtlijnen

Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Bent u al bekend met de NIS2-richtlijn? Deze Europese richtlijn voor cybersecurity is vorig jaar…

Lees meer

9 maanden gratis printen met Mirage ICT Services

Een verslag, nieuw contract of aantekeningen van de vergadering printen. Af en toe is het…

Lees meer

Alle voordelen van in de Cloud werken

Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken en eigen platformen waar bestanden en documenten…

Lees meer
Back To Top