Skip to content

Het einde van 2023 nadert en er zijn afgelopen jaar veel veranderingen geweest op het gebied van ICT-trends. Wij zijn enthousiast om u een voorproefje te geven van de opkomende trends en ontwikkelingen die het komende jaar zullen bepalen.

Trend 1: Cybercriminaliteit blijft stijgen in 2024

Cybercriminaliteit is afgelopen jaar erg gestegen, en dit zal in 2024 niet anders zijn. Aankomend jaar zullen dreigingen van phishing, datalekken en hacking van bedrijven toenemen. De risico’s blijven hoog en organisaties die hun online beveiliging verwaarlozen, lopen het gevaar op ernstige gevolgen zoals financiële verliezen tot reputatieschade. Er zijn meer beveiligingen nodig dan alleen 2FA en antivirus. Mirage biedt hierbij de helpende hand om deze risico’s te voorkomen.

Trend 2: Meer werken in de Cloud

Cloud computing heeft zich in een rap tempo gevestigd als de basis binnen de ICT-wereld. Er zijn nog meer enkele organisaties die geen afstand nemen van traditionele lokale softwareoplossingen en de overstap maken naar werken in de Cloud. Het biedt flexibiliteit om altijd en overal toegang te hebben tot belangrijke data, maakt het gemakkelijk om het aantal gebruikers te schalen of verminderen, en waarborgt waardevolle informatie. De verwachting voor 2024 is dat deze overstap naar in de Cloud werken nog meer zal toenemen door het gebruik van Power Bi en Co-Pilot.

Trend 3: Hybride werken neemt toe

Sinds corona werken steeds meer organisaties hybride, zowel op kantoor als vanuit huis. In 2024 zal dit alleen maar meer toenemen. Vanuit de Cloud werken is dus één van de stappen die zorgt voor een flexibele werklocatie. Het is als organisatie daarom ook erg belangrijk om hierop in te spelen op het gebied van beveiliging én gebruikersgemak. De laptop met een docking station en twee beeldschermen is de standaard geworden.

Trend 4: Werken vanuit data

Een vierde trend is dat opkomend is, is dat bedrijven steeds meer hun koers uitzetten en opereren op basis van hun data. Het streven is om deze data continue en direct beschikbaar te hebben in een helder dashboard. Data biedt ondernemers een helder inzicht in activiteiten en prestaties, wat hen helpt bij het vormgeven van de strategie. Het delen van deze gegevens met medewerkers bevordert eveneens de betrokkenheid, aangezien werknemers kunnen zien hoe hun bijdragen het bedrijf beïnvloeden.

Trend 5: Microsoft Co-Pilot

In 2024 wordt Microsoft Co-Pilot een leidende trend in kunstmatige intelligentie. Dit geavanceerde assistentiesysteem maakt gebruik van machine learning en contextuele bewustwording om gebruikers te helpen bij digitale taken. Met behulp van natuurlijke taalverwerking begrijpt Co-Pilot de context van gebruikersinvoer en biedt real-time suggesties, zoals codefragmenten of tekst, waardoor de efficiëntie van workflow wordt verbeterd. Deze ontwikkeling versnelt niet alleen technologische vaardigheden, maar verfijnt ook de interactie tussen mens en machine, waardoor samenwerking op digitale platforms naar nieuwe hoogten wordt gestuwd.

Laat u ontzorgen door Mirage ICT Services

Ook in 2024 staan onze Miragisten weer graag voor u klaar. Wilt u meer weten over de ontwikkelingen en trends voor aankomend jaar? Of wilt u meer weten over de diensten die wij aanbieden? Neem dan contact met ons op.

ict ontwikkelingen en trends voor 2024

Delen op

Gerelateerde berichten

Nieuwsbericht Kevlarr DMARC

Voorkom dat anderen uit uw naam e-mails versturen

Je kunt er niet altijd op vertrouwen dat een afzender van een e-mail ook daadwerkelijk…

Lees meer
Beat the noise met de headsets van HP Poly

Beat the noise met de headsets van HP Poly

Poly, producent en leverancier van zakelijke oplossingen voor audio en video zoals videobars en headsets,…

Lees meer
Nieuwsbericht_backup ontbrak bij meerderheid

Back-up ontbrak bij meerderheid zakelijke ransomware-slachtoffers

Onderzoek van het Digital Trust Center (DTC) toonde onlangs aan dat maar liefst 58% van…

Lees meer
KPN introduceert speedtiering

KPN introduceert speedtiering en verbeterde opties

KPN introduceert vernieuwd MKB-mobiel 2024 met ‘speedtiering’ en verbeterde bundelopties. De huidige line-up, bestaande uit…

Lees meer
Back To Top