Skip to content

De ICT-branche wordt steeds belangrijker voor de waarborging van gevoelige informatie van organisaties. De ontwikkeling staat nooit stil. Daarom hebben wij voor het nieuwe jaar alles wat u moet weten op een rijtje gezet.

Hybride werken

Sinds de coronaperiode hebben steeds meer bedrijven verplicht de stap moeten nemen om thuis te gaan werken. Het thuiswerken heeft echter positiever uitgepakt dan verwacht. Veel bedrijven merken dat het thuiswerken de productiviteit bevordert en zijn overgestapt op het hybride werken. Programma’s zoals Teams, OneDrive of SharePoint worden steeds meer gebruikt. Dit zorgt voor meer efficiëntie.

Internet of Behaviours

Internet of Things (IoT) is een trend die al jarenlang actief is. Het is een combinatie van:

  • Technologie
  • Gedragswetenschappen
  • Gegevensanalyses

Deze trend is heel effectief voor o.a. marketeers. Zij kunnen gegevens van de consument verzamelen, hun marketinggedrag hieruit analyseren en hierop met marketinguitingen inspelen.

Cybercriminaliteit blijft toenemen

Ook dit jaar is er weer veel hacking, datalekken en phishing voorgekomen bij organisaties. Naar verwachting wordt dit in het nieuwe jaar niet minder. Het optimaliseren van IT-omgevingen wordt komend jaar alleen maar belangrijker. Het is niet alleen noodzakelijk om de omgevingen goed te beveiligen maar ook om de werknemers goed te trainen om incidenten te voorkomen. Maar liefst 70% van de incidenten wordt veroorzaakt door onoplettendheid van het personeel en menselijke fouten.

Online en live data

Steeds meer bedrijven gaan werken vanuit hun data. Het geeft een duidelijk overzicht van prestaties en werkzaamheden die een bedrijf uitvoert. Deze data wordt gedeeld met werknemers zodat zij meer betrokken raken bij de organisatie en kunnen zien waar zij aan bijdragen. Vanuit deze data is het gemakkelijk om een nieuwe koers te bepalen.

In de Cloud werken

In de Cloud werken is iets wat steeds meer bedrijven gaan doen. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van het werken in de Cloud hebben de gebruikers toegang tot de data, worden gebruikers makkelijk opgeschaald en wordt er elke dag een back-up gemaakt van alle gegevens. Daarnaast hoeft u niet te investeren in een dure beveiliging van de Cloud.

Hoge energiekosten zorgt voor dure diensten

De ICT-sector wordt ook geraakt door hoge energieprijzen wat leidt tot duurdere diensten. Het stroomgebruik wordt doorberekend in de prijzen die een klant moet betalen. Wanneer er een nieuwe server wordt aangeschaft zal er ook meer gekeken worden naar energiezuinigheid.

Mirage staat voor u klaar in 2023

Ook in het nieuwe jaar staan onze Mirage experts klaar om uw gegevens te beschermen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

ICT ontwikkelingen en trends voor 2023

Delen op

Gerelateerde berichten

Toename van phishingmails leidt tot hogere cybercriminaliteit

Mailtjes verzonden vanuit de naam van collega’s of organisaties die vragen of je geld over…

Lees meer
NIS richtlijnen

Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Bent u al bekend met de NIS2-richtlijn? Deze Europese richtlijn voor cybersecurity is vorig jaar…

Lees meer

9 maanden gratis printen met Mirage ICT Services

Een verslag, nieuw contract of aantekeningen van de vergadering printen. Af en toe is het…

Lees meer

Alle voordelen van in de Cloud werken

Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken en eigen platformen waar bestanden en documenten…

Lees meer
Back To Top