skip to Main Content

Bedrijven zijn bezig met het herstructureren van hun organisatie met als doel medewerkers vaker op afstand te laten werken. Medewerkers die op afstand werken laten zijn of haar notebook van werk vaak voortdurend in de oplader, waardoor de accu constant een hoge acculading heeft. Maar wist u dat dit schadelijk is voor de batterij? Het aantal thuiswerkers wordt steeds groter en daarom raden wij aan om HP Battery Health Manager te gebruiken. Maar wat is dit en hoe werkt het? We leggen het graag uit.

HP Battery Health Manager

Veel medewerkers laten hun oplader in de HP-notebook, waardoor de kans op batterijschade wordt vergroot. HP wil dit probleem tegengaan en heeft na veel HP-testen een algoritmen software ontwikkeld die kan helpen bij het verminderen van batterijstoringen.

BIOS-instelling voor verbetering batterijduur van een HP notebook

De softwareontwikkelaars van HP hebben een nieuwe BIOS-instelling geïmplementeerd, ‘Battery Health Manager’,. Dit systeem zorgt ervoor dat de batterij niet constant wordt opgeladen. Het systeem heeft drie verschillende instellingen waar u uit kan kiezen:

  • Maximaliseer mijn batterijstatus
    Hierbij laadt de batterij tot 80% op en stopt daarna automatisch met opladen.
  • Laat HP het opladen van mijn batterij beheren
    Voor de meeste gebruikers is dit de beste optie omdat het systeem het opladen probeert te vertragen op basis van de temperatuur en andere omstandigheden in de notebook.
  • Maximaliseer mijn batterijduur
    Dit is de beste instelling voor mensen die constant de batterij gebruiken en onderweg zijn.

Wilt u uw batterij- en accugebruik onder controle houden voor alle HP notebooks in uw bedrijf? Onze miragisten staan voor u klaar om advies te geven. Ook kunnen wij u altijd helpen met het instellen van de Battery Health Manager. U kunt ons bereiken via 020-752 22 89 of per e-mail aan sales@mirage.nl.

HP Battery Health Manager

Delen op

Gerelateerde berichten

Computerchips

De uitdaging van het tekort aan computerchips

Door de coronacrisis is een groot tekort aan computerchips ontstaan. Dit is gekomen door de groei van thuiswerkers en bedrijven die hun digitalisering in een hoge versnelling hebben gezet. Dit heeft grote invloed op de levertijden van producten en dit brengt vertragingen met zich mee waardoor de schaarste nog groter wordt.
read more
Betaalbaar zakelijk glasvezel

Betaalbaar zakelijk glasvezel in de Bollenstreek vanaf 2022!

In het digitale tijdperk is glasvezel voor ondernemers haast onmisbaar. Het is dé internetverbinding met de beste snelheid door synchrone techniek. Vanaf 2022 kunnen ook ondernemers in de Bollenstreek genieten van glasvezel. Wij vertellen u er graag meer over.
read more
Windows 11

Windows 11: wat kunt u ermee en werkt het op uw apparaat?

Binnenkort komt de nieuwe opvolger van Windows 10 uit, namelijk Windows 11! Benieuwd naar de nieuwe features? Lees hier verder!
read more
beveiligingssystemen

Verschillende beveiligingssystemen voor uw documenten

Een online beveiligingssysteem voor al uw documenten en persoonlijke gegevens is niet meer weg te denken in de tijd van nu. Weet u al welke geschikt is voor uw bedrijf?
read more
Back To Top