Skip to content

‘Zet het anders even op een USB-stickje…’. We hebben het allemaal wel eens gehoord. Hoe makkelijk het gebruik van een USB-stick ook is, het draagt veel gevaren met zich mee. Het is belangrijk om te beseffen wat de schadelijke gevolgen van de overdraagbare gegevens en bestanden door middel van een USB zijn. Bij Mirage adviseren we hier USB-’s te versleutelen.

Versleutelen van USB-sticks voor bescherming van gevoelige informatie

Het verbieden van de USB-stick is niet nodig, want het gebruik wordt vaak als prettig ervaren. Versleuteling van USB-sticks is een goede optie. Sterker nog, het is één van de meest betrouwbare manieren om informatie te beschermen. Uit onderzoek van Kingston Technology Company blijkt dat de beveiliging van draagbare opslagapparatuur het gebruik ervan juist verbeterd.

Waarom is een USB niet geschikt voor privacygevoelige informatie?

Het voordeel van een USB-stick is ook gelijk het nadeel. Een USB-stick is makkelijk te gebruiken om bedrijfsinformatie over te brengen naar een externe bron. Werknemers kunnen het bedrijf dan makkelijk verlaten met deze informatie om vervolgens dit in een eigen onderneming te gebruiken

Ook kan gevoelige informatie via een USB-stick doorgespeeld worden naar concurrerende bedrijven.  Met de nodige gevolgen van dien.

Verbod op USB-sticks binnen organisaties

Steeds meer organisaties verbieden werknemers om USB-sticks te gebruiken om datalekken te voorkomen. Door de komst van de General Data Protection Regulation (GDPR) nemen veel meer bedrijven deze maatregelen nu. Deze wet is gericht op het beschermen van persoonsgegevens binnen de EU. Bij een datalek krijgen bedrijven boetes die maximaal kunnen oplopen voor vier procent van de jaarlijkse inkomsten. Hierdoor worden de risico’s geminimaliseerd.

Privacygevoelige informatie binnen uw organisatie houden

Wilt u ook zeker weten dat privacygevoelige informatie binnen uw organisatie gewaarborgd wordt? Of lees meer over het belang van een goed beveiligde ICT-omgeving. Onze Miragisten staan voor u klaar om u een passend advies hierover te geven. Wij zijn bereikbaar via 020–7522289 of per e-mail sales@mirage.nl.

Hoe veilig zijn USB's voor een organistie

Delen op

Gerelateerde berichten

Toename van phishingmails leidt tot hogere cybercriminaliteit

Mailtjes verzonden vanuit de naam van collega’s of organisaties die vragen of je geld over…

Lees meer
NIS richtlijnen

Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Bent u al bekend met de NIS2-richtlijn? Deze Europese richtlijn voor cybersecurity is vorig jaar…

Lees meer

9 maanden gratis printen met Mirage ICT Services

Een verslag, nieuw contract of aantekeningen van de vergadering printen. Af en toe is het…

Lees meer

Alle voordelen van in de Cloud werken

Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken en eigen platformen waar bestanden en documenten…

Lees meer
Back To Top