Ga naar hoofdinhoud

 

Videobellen is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Maar hoe veilig is deze efficiënte manier van vergaderen nu precies? Ook bij videobellen treden de nodige risico’s op. Mirage bespreekt drie belangrijke aandachtspunten die de kans op incidenten en bijkomende risico’s van videobellen verkleinen.

 

Maak gebruik van veilige, versleutelde conferencingsoftware

In eerste instantie zijn we geneigd om voor het zakelijk videobellen gebruik te maken van belsoftware die we uit ons privéleven goed kennen. Dit raden wij af. Veel van deze software is niet goed genoeg beveiligd voor zakelijk gebruik. Mocht u online willen vergaderen of videobellen, zorg dan dat u gebruikmaakt van verbindingen die volledig end-to-end versleuteld zijn. De host van de online vergadering moet daarnaast voldoende controle kunnen uitoefenen op wie er deelneemt en welke rechten zij hebben in het gesprek. Voorbeelden van veilige en degelijke videoconference platformen voor zakelijk gebruik zijn: Cisco Webex, Microsoft en Google Meet Teams. Deze platformen bieden meer dan genoeg mogelijkheden voor veilige, versleutelde en beheersbare videovergaderingen.

 

Let op met het delen van scherminhoud

Om presentaties op afstand te geven wordt vaak de optie ‘scherm delen’ gebruikt. Deze methode is helaas niet geheel zonder risico. Op het scherm dat gedeeld wordt kan namelijk allerlei privacygevoelige informatie te zien zijn. Wij raden aan om schermdeling toe te passen in een aparte browser. Daarnaast voorkomt het inschakelen van de niet-storenmodus in het besturingssysteem plotselinge pop-ups met mogelijk privacygevoelige meldingen.

 

Maak medewerkers bewust van goede digitale hygiëne

Voor videobellen geldt dat bewust gedrag de belangrijkste barrière tegen cyberincidenten vormt. Maar wat wordt er bedoeld met ‘goede digitale hygiëne’? Dit kan bijvoorbeeld al in de vorm van een wachtwoord wat u instelt voor de online vergadering. Deelnemers kunnen alleen toegang krijgen bij het invoeren van het juiste wachtwoord dat u van tevoren gecommuniceerd heeft naar alle belanghebbenden.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over veilig en efficiënt online vergaderen en nieuwsgierig naar de mogelijkheden waarop Mirage u daarbij kan ondersteunen? Neem vrijblijvend contact op, dan nemen we graag de tijd voor u.

 

Update: 10/01/2021

 

videobellen_met_mirage

Delen op

Gerelateerde berichten

cybersecurity

Mirage ICT Services zorgt voor meer digitale veiligheid

Het verbeteren van cybersecurity en de digitale veiligheid van elk bedrijf, daar zijn wij expert…

Lees meer
hp-partner-programma

HP Planet Partners programma voor een betere wereld

Mirage is aangesloten bij het HP Planet Partners programma. Door deelname aan dit programma dragen…

Lees meer
cyberaanvallen

Mirage beschermt bedrijven tegen cyberaanvallen en waarborgt de digitale infrastructuur.

Bij de voortdurende groei van digitale infrastructuur komt ook de toename van cybercriminaliteit kijken. Mirage…

Lees meer
hybride-werken

Mirage neemt hybride werkmodellen aan met flexibele IT-oplossingen

Mirage heeft een positieve stap gezet in het creëren van veilige en productieve werkomgeving door…

Lees meer
Back To Top