Skip to content

Bijna iedere organisatie, horecazaak of kantoorpand heeft een wifi-gastnetwerk. Wanneer u een pand binnenkomt, krijgt u al vaak gelijk een pop-up om te kunnen verbinden met een wifinetwerk. Maar hoe veilig is dat en welke risico’s brengt dat met zich mee? Wij vertellen u hier alles over.

Eigen wifi scheiden met een gastnetwerk

Veel organisaties zorgen ervoor dat hun eigen wifinetwerk en een gastnetwerk aanwezig zijn, zodat de verbinding van werknemers en gasten gescheiden blijft. Het is belangrijk om deze gescheiden te houden om gasten geen toegang te geven tot gedeelde bestanden en apparaten. Op deze manier blijft de eigen verbinding niet alleen snel, maar ook veilig.

Risico’s vermijden door goede beveiliging

Het beveiligen van een wifi-gastnetwerk is van groot belang, omdat het een toegangspunt biedt tot een netwerk en de gegevens die daarop worden gedeeld. Een netwerk dat niet goed beveiligd is, is een makkelijke toegang voor cybercriminelen om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens van gebruikers zoals wachtwoorden.

Wees bewust van de gevolgen

Gasten die gebruik maken van een wifi-gastnetwerk zijn zich vaak niet bewust van mogelijke gevolgen. Gebruikers moeten meer geïnformeerd worden over de gevaren voor de bescherming van hun gegevens. Ook voor een organisatie kan dit schadelijk zijn, want het kan leiden tot privacy schending en een datalek als gevolg. Als bedrijf kan dit nadelig zijn voor het merkimago.

Beveilig uw netwerk met Mirage

Laat uw netwerken goed beveiligen en voorkom privacy schending of een datalek met Mirage ICT Services. Neem contact op voor de verschillende mogelijkheden.

Hoe veilig is een gast-wifinetwerk

Delen op

Gerelateerde berichten

Nieuwsbericht_backup ontbrak bij meerderheid

Back-up ontbrak bij meerderheid zakelijke ransomware-slachtoffers

Onderzoek van het Digital Trust Center (DTC) toonde onlangs aan dat maar liefst 58% van…

Lees meer
KPN introduceert speedtiering

KPN introduceert speedtiering en verbeterde opties

KPN introduceert vernieuwd MKB-mobiel 2024 met ‘speedtiering’ en verbeterde bundelopties. De huidige line-up, bestaande uit…

Lees meer
Nieuwsbericht_ kunstmatige intelligentie

Omgaan met kunstmatige intelligentie en cybercriminelen

In de snel evoluerende wereld van technologie en kunstmatige intelligentie is het cruciaal om zorgvuldig…

Lees meer
ict ontwikkelingen en trends voor 2024

ICT-ontwikkelingen en trends voor 2024

Het einde van 2023 nadert en er zijn afgelopen jaar veel veranderingen geweest op het…

Lees meer
Back To Top