Skip to content

Vaak komen door veel meer taken bij de afdeling HR te liggen dan in eerste instantie het plan was. Veelal gaat het dan om ogenschijnlijk ‘kleine’ taken wat naar personeelszaken wordt geschoven. Dit maakt het werk van de ‘human resources’ medewerkers weliswaar ‘divers’ maar niet altijd even efficiënt. Zo meestal wordt makkelijke technische oplossingen die het proces kunnen vereenvoudigen en versnellen niet benut. Mirage kan u helpen op het gebied van IT en inrichting waardoor uw organisatie hierin grote stappen in efficiëntie kan zetten.

Efficiëntie voor HR door IT

Bij veel organisaties worden veel HR-werkzaamheden nog handmatig uitgevoerd wat juist met IT-oplossingen kan worden vereenvoudigd. Dat is iets wat nog veel organisaties niet beseffen, er valt vaak nog een hele slag te slaan in een samenwerking tussen HR en IT. Bijvoorbeeld het telefoon- en e-mailverkeer, samenwerkingspartners voor devices en het faciliteren van andere elektronische apparaten en hulpmiddelen. Maar wanneer u kiest voor geïntegreerde (HR-)software, die volautomatisch acties uitzetten en de processen controleert en foutmeldingen signaleert, kunnen dergelijke processen efficiënter en eenvoudiger worden voor uw HR-afdeling.

De nieuwe uitdagingen en vraagtukken van HR

We kunnen allemaal wel concluderen dat de afgelopen twee jaar bijzonder bewogen waren als het gaat om veranderingen betreft werksituaties. Zo is ook de HR-afdeling voor verscheidene nieuwe vraagstukken komen te staan. Denk aan:

  • thuiswerkvergoedingen
  • het inrichten van het thuiskantoor
  • het versnellen van digitaliseringen
  • werk-privé balans
  • het versterken van (online) verbinding binnen de organisatie

Andere uitdagingen van deze tijd liggen voornamelijk bij werving & selectie door de krappe arbeidsmarkt, verzuimmanagement en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Oftewel veel nieuwe vraagstukken voor HR die om efficiëntie vragen en IT-oplossingen broodnodig zijn. Wist u dat wij kunnen helpen met het in kaart brengen van deze processen. Mirage doet namelijk meer dan alleen het technisch inrichten van systemen. Zo kunnen wij naast het aanbieden van telecom en printoplossingen u ook helpen met ICT-beheer, Clouddiensten en passende hard- en software.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze Miragisten.

 

 

 

 

HR efficiënter inrichten

Delen op

Gerelateerde berichten

Toename van phishingmails leidt tot hogere cybercriminaliteit

Mailtjes verzonden vanuit de naam van collega’s of organisaties die vragen of je geld over…

Lees meer
NIS richtlijnen

Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Bent u al bekend met de NIS2-richtlijn? Deze Europese richtlijn voor cybersecurity is vorig jaar…

Lees meer

9 maanden gratis printen met Mirage ICT Services

Een verslag, nieuw contract of aantekeningen van de vergadering printen. Af en toe is het…

Lees meer

Alle voordelen van in de Cloud werken

Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken en eigen platformen waar bestanden en documenten…

Lees meer
Back To Top