Skip to content

Komt uw bedrijf in contact met persoonsgegevens van klanten die u online verwerkt? Dan bent u verplicht om een privacyverklaring op te stellen en de gebruikers op de hoogte te stellen van hoe u de gegevens verwerkt.

Het is belangrijk om klanten voldoende te informeren over hoe u omgaat met de gegevens, zowel online als offline. U riskeert een fikse boete als dit niet op orde is. Bezoekers van uw website moeten op de hoogte worden gehouden van bijvoorbeeld tracking, cookies en de beveiliging van gegevens,

Goed nieuws

U kunt nu via de website van ‘Veilig internetten’ een gratis privacy verklaring op zetten in 8 stappen. Door 8 vragen in te vullen krijgt u een legitieme en heldere privacyverklaring die zo bruikbaar is op uw website. U heeft verder geen technische of juridische kennis nodig, alles wordt voor u geregeld. U begrijpt het, en nog belangrijker, uw klanten ook.

Economische zaken

De ‘privacy verklaring generator’ is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en het ECP-platform voor de informatie samenleving. De tool is voor gebruik uitgebreid getest door mkb’ers op gebruiksgemak, transparantie en juistheid. Kijk snel op veiliginternetten.nl voor meer informatie

En mocht u toch problemen hebben met de privacy van uw eigen bedrijfsgegevens, kijk dan eens op https://haveibeenpwned.com/. U kunt hier controleren of een van uw e-mail adressen bij een datalek betrokken is.

 

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top