Skip to content

Waar werknemers vroeger nog allemaal een eigen werkplek kregen met een desktop pc, ontvangen ze tegenwoordig, naast een eigen laptop, een extra monitor. Steeds meer bedrijven werken met meerdere beeldschermen. Maar wat zijn de voordelen van het werken met meerdere monitoren?

Verhoging van de productiviteit

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat wanneer mensen met meerdere schermen werken, de productiviteit gemiddeld met 40% stijgt, afhankelijk van het type werk. Hierbij wordt niet alleen de productiviteit per gewerkte minuut verhoogd, ook blijkt het dat werknemers door de uitgebreide werkopstelling ook minder fouten maken. In een onderzoek door HP uit 2018 noemt maar liefst 56% van de bedrijven ‘productiviteit’ als één van de belangrijkste prioriteiten. Een tweede scherm klinkt dan als een ‘quick win’.

Effectief en snel werken met twee monitoren

Een groot voordeel van werken met twee schermen is uiteraard meer ruimte voor openstaande documenten, websites en programma’s, wat een stuk effectiever werkt. Je ziet in een oogopslag meer, je kunt een aantal programma’s naast elkaar gebruiken en hierdoor sneller én effectiever werken. Winsley van der Hooft is webdeveloper bij een communicatiebureau en werkt al drie jaar met twee monitoren. Wij vroegen naar zijn ervaring met het werken met meerdere beeldschermen. Winsley: “Ik ervaar werken met twee schermen als zeer prettig en effectief. Wat ik, als webdeveloper, met name handig vind is dat ik snel kan schakelen en wisselen van tabblad of venster, waardoor ik mijn werk sneller uit kan voeren. Daarnaast kan ik met twee beeldschermen georganiseerd werken. Zo heb ik op het ene scherm mijn communicatietools openstaan en op het andere scherm mijn internetbrowser en overige programma’s. Deze verdeling werkt erg overzichtelijk.”

 Optimale werkplek met Mirage

Ziet u als bedrijf de voordelen in van werken met twee schermen en wilt u dit intrigeren in uw kantoor? Mirage biedt u flexibele supportmogelijkheden voor uw kantoorapparatuur. Vertrouw op onze expertise en ervaring en neem een abonnement op één van de diensten die wij aanbieden.

Of bent u op zoek naar een extra beeldscherm? Bekijk het aanbod schermen en monitoren in onze webshop. Voor de aflevering nemen wij persoonlijk contact met u op om eventuele installatiewensen te bespreken.

Productief werken met twee beeldschermen

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top