skip to Main Content

Zelfs de kleinste bedrijven zijn tegenwoordig niets zonder een draadloos Wi-Fi netwerk. Voor uw bezoekende gasten, maar ook voor presentaties in de vergaderruimte is het onmisbaar. Het opzetten van een dergelijk netwerk is anders dan een netwerk voor thuis. Wij helpen u graag bij installeren van een draadloos netwerk. Het supportteam van Mirage zet een aantal belangrijke punten op een rij:

1 – Overbelasten router

Een router voor thuisgebruik lijkt een ideaal beginpunt voor het Wi-Fi netwerk op kantoor. Maar zodra het verkeer een beetje toeneemt, dan raken deze routers al snel overbelast. Van tevoren is het moeilijk te bepalen wat een router aan kan, maar het is altijd beter om hoger in te zetten dan er later achter te komen dat er vertraging optreedt. Mocht dit toch voorkomen dan is dit te verhelpen met een onafhankelijke netwerkswitch, om te kijken of dit de druk op de router verminderd.

2 – Te hoge verwachtingen router

De snelheden, aantal cliënten e.d. zijn allemaal berekend bij optimaal gebruik. Dit wordt beïnvloed door de plaatselijke omstandigheden. Optimaal gebruik is een laboratorium, niet bij u op kantoor. Ook een apart SSID of zelfs netwerk voor gasten met de mogelijkheid om dit te koppelen aan Facebook verschilt per merk en type. Ook meerdere antenne’s, dual band en 2×2 of zelfs 3×3 MiMo kan van belang zijn. Houd hier rekening mee!

3 – Verkeerde plaats accesspoints

De plaats waar accesspoints worden opgesteld is cruciaal. Objecten (soort plafonds/TL-verlichting, soort muren, magnetrons e.d) tussen het access point en de wifi-apparatuur verzwakken het signaal. Zelfs mensen hebben een negatieve invloed op Wifi. Laat dit door een van onze experts controleren

4 – Gebruik niet default kanaal

Het klinkt logisch om bij de installatie van de router het kanaal te gebruiken wat standaard wordt aangegeven door de router zelf. Maar zeker in een omgeving met meerdere netwerken is het altijd verstandig om dit door iemand met verstand van zaken te laten controleren en eventueel op een ander kanaal te laten zetten.

5 – Te weinig acces points

Met alle smartphones, tablets en laptops is het raadzaam om voldoende acces points te installeren. Een statische apparaten als printers en desktop PC’s kunnen beter aan het vaste netwerk gekoppeld worden.

Wilt u een wifi bedrijfsnetwerk installeren? Natuurlijk komen wij graag langs om u daarbij te helpen. Neem contact met ons op.

Delen op

Gerelateerde berichten

Maak kennis met accountmanager Aisha Habbout

Sinds vorige maand is Aisha Habbout werkzaam bij Mirage als accountmanager Telecom. Aisha woont in…

Lees meer
Welke internetsnelheid heeft uw bedrijf nodig?

Welke internetsnelheid heeft uw bedrijf nodig?

Welk internetabonnement heeft uw bedrijf? Dat kan een lastige vraag zijn. Het verschil in aanbod…

Lees meer
HP Fortis

Nieuwe HP Pro Fortis devices

Onze Mirage klanten werken veel met HP laptops en tablets. HP introduceert nu de Pro…

Lees meer
Back To Top