Skip to content

Zelfs de kleinste bedrijven zijn tegenwoordig niets zonder een draadloos Wi-Fi netwerk. Voor uw bezoekende gasten, maar ook voor presentaties in de vergaderruimte is het onmisbaar. Het opzetten van een dergelijk netwerk is anders dan een netwerk voor thuis. Wij helpen u graag bij installeren van een draadloos netwerk. Het supportteam van Mirage zet een aantal belangrijke punten op een rij:

1 – Overbelasten router

Een router voor thuisgebruik lijkt een ideaal beginpunt voor het Wi-Fi netwerk op kantoor. Maar zodra het verkeer een beetje toeneemt, dan raken deze routers al snel overbelast. Van tevoren is het moeilijk te bepalen wat een router aan kan, maar het is altijd beter om hoger in te zetten dan er later achter te komen dat er vertraging optreedt. Mocht dit toch voorkomen dan is dit te verhelpen met een onafhankelijke netwerkswitch, om te kijken of dit de druk op de router verminderd.

2 – Te hoge verwachtingen router

De snelheden, aantal cliënten e.d. zijn allemaal berekend bij optimaal gebruik. Dit wordt beïnvloed door de plaatselijke omstandigheden. Optimaal gebruik is een laboratorium, niet bij u op kantoor. Ook een apart SSID of zelfs netwerk voor gasten met de mogelijkheid om dit te koppelen aan Facebook verschilt per merk en type. Ook meerdere antenne’s, dual band en 2×2 of zelfs 3×3 MiMo kan van belang zijn. Houd hier rekening mee!

3 – Verkeerde plaats accesspoints

De plaats waar accesspoints worden opgesteld is cruciaal. Objecten (soort plafonds/TL-verlichting, soort muren, magnetrons e.d) tussen het access point en de wifi-apparatuur verzwakken het signaal. Zelfs mensen hebben een negatieve invloed op Wifi. Laat dit door een van onze experts controleren

4 – Gebruik niet default kanaal

Het klinkt logisch om bij de installatie van de router het kanaal te gebruiken wat standaard wordt aangegeven door de router zelf. Maar zeker in een omgeving met meerdere netwerken is het altijd verstandig om dit door iemand met verstand van zaken te laten controleren en eventueel op een ander kanaal te laten zetten.

5 – Te weinig acces points

Met alle smartphones, tablets en laptops is het raadzaam om voldoende acces points te installeren. Een statische apparaten als printers en desktop PC’s kunnen beter aan het vaste netwerk gekoppeld worden.

Wilt u een wifi bedrijfsnetwerk installeren? Natuurlijk komen wij graag langs om u daarbij te helpen. Neem contact met ons op.

Delen op

Gerelateerde berichten

Toename van phishingmails leidt tot hogere cybercriminaliteit

Mailtjes verzonden vanuit de naam van collega’s of organisaties die vragen of je geld over…

Lees meer
NIS richtlijnen

Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Bent u al bekend met de NIS2-richtlijn? Deze Europese richtlijn voor cybersecurity is vorig jaar…

Lees meer

9 maanden gratis printen met Mirage ICT Services

Een verslag, nieuw contract of aantekeningen van de vergadering printen. Af en toe is het…

Lees meer

Alle voordelen van in de Cloud werken

Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken en eigen platformen waar bestanden en documenten…

Lees meer
Back To Top