skip to Main Content

Tegenwoordig is internetgebruik risicovol voor élke onderneming, ongeacht de grootte. Denk bijvoorbeeld aan gebruikers die per ongeluk websites bezoeken die geïnfecteerde advertenties bevatten tot drive-by downloads die onmiddellijk ransomware en andere malware van een command and control server achterlaten. Ongecontroleerd internetgebruik binnen een bedrijfsnetwerk is riskant. Weten hoe u de risico’s zo veel mogelijk kunt beperken en wat u kunt doen om uw online data veilig te stellen? Lees dan snel verder.

Webroot DNS Protection

Wij maken gebruik van Webroot voor de DNS Protection. Met de inzet van deze DNS Protection worden bedreigingen vanaf buitenaf gereduceerd. Maar wat is DNS Protection nou eigenlijk? De afkorting DNS staat voor Domein Naam Systeem. Dit systeem bestaat uit een wereldwijde database van domeinnamen die hiërarchisch zijn opgebouwd. Deze domeinnamen zijn gekoppeld aan een IP-adres. Het DNS regelt de vertaalslag tussen het IP-adres en de domeinnaam. Met Webroot DNS Protection voorkomt u eenvoudig en zeer effectief dat het dagelijks gebruik van internet een groot veiligheidsrisico vormt. Met behulp van DNS Protection houdt u het overzicht over de devices binnen uw online netwerk en zijn deze te beheren.

 

De voordelen van Webroot DNS Protection

Gebruik maken van Webroot DNS Protection kent vele voordelen. Mirage zet de belangrijkste drie voor u op een rijtje:

  • Malware en andere bedreigingen worden geblokkeerd op domeinniveau. Hiermee worden de bedreigingen van buitenaf eerder tegengehouden.
  • Policies op basis van IP-adres, IP-range of agent zijn mogelijk, waarmee u risico’s uitsluit per gebruiker.
  • Rapportage mogelijkheden om overzicht te bewaren.

 

Belang DNS Protection

Goede online beveiliging is nu nog belangrijker dan eerst. In een wereld waar het grootste deel van werkend Nederland voorlopig vanuit huis werkt, is het van belang dat data bereikbaar, maar zeker goed beveiligd blijft. Het feit dat vanuit huis, via verschillende apparaten, contact gemaakt wordt met het netwerk van kantoren vraagt om een hoge mate van beveiliging en controle.

 

Hoe werkt DNS Protection?

DNS Protection zorgt ervoor dat toegangsverzoeken worden gecontroleerd. Wanneer er besmettingen of verdachte situaties voordoen worden de verzoeken geblokkeerd. Besmettingen worden voorkomen op het moment dat de communicatie wordt afgesneden. Mirage biedt de DNS Protection aan als een dienst, die u meer zekerheid geeft over de veiligheid van uw netwerk.

 

Meer informatie over DNS Protection?

Wij zien DNS Protection essentieel voor het beperken van de veiligheidsrisico’s. Wilt u meer informatie over Webroot DNS Protection en weten hoe wij dit in uw situatie zouden kunnen toepassen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Update: 25/01/2020

 

Dns_protection

Delen op

Gerelateerde berichten

mirage bestaat 25 jaar

Wij vieren feest: Mirage bestaat 25 jaar!

Februari is dit jaar een feestmaand bij Mirage. Wij bestaan deze maand namelijk 25 jaar!…

read more
mirage support portal

Mirage Support Portal voor nog betere service en ondersteuning

Met de nieuwe Mirage Support Portal staan wij onze klanten sneller en effectiever bij in…

read more
videobellen_met_mirage

Hoe veilig is videobellen

  Videobellen is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Maar hoe veilig…

read more

Fijne feestdagen van Mirage!

Mirage wenst u fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar! Kerst is een periode van…

read more
Back To Top