Ga naar hoofdinhoud

Door de coronacrisis is een groot tekort aan computerchips ontstaan. Dit is gekomen door de groei van thuiswerkers en bedrijven die hun digitalisering in een hoge versnelling hebben gezet. Dit heeft grote invloed op de levertijden van producten en dit brengt vertragingen met zich mee waardoor de schaarste nog groter wordt. Ook zijn de prijzen gestegen en de kortingen gedaald.

Oorzaak tekort aan computerchips

De oorzaak van het tekort aan computerchips is gekomen omdat autoproducenten aan het begin van COVID19 op de rem trapten. De vraag naar auto’s daalde toen flink en de productielocaties sloten hun deuren door de lockdown. Door de pandemie ontstond er een toenemende vraag naar chips voor consumentenelektronica en tv’s om jezelf te vermaken tijden het vele thuiszitten. Doordat de productielocaties geen chips meer konden produceren vanwege de lockdown is er een tekort ontstaan van computerchips.

Lange levertijd computerchips

Gezien het beperkt aantal (vracht)vluchten het afgelopen jaar is in de transportsector een steeds groter probleem ontstaan. De impact in de transportsector is groot, waardoor leveringen grote vertragingen oplopen. Door het slecht leveren van computerchips en vele andere ict-gerelateerde producten is de schaarste nog groter geworden. Ook zijn de prijzen gestegen en de kortingen gedaald. Experts denken dat het wereldwijde tekort aan chips nog blijft aanhouden tot in de loop van 2022.

Hou dus bij een project rekening met lange levertijden en bestel de gewenste chips zo vroeg mogelijk. Onze miragisten denken graag met u mee. Bent u opzoek naar die laptop die u nodig heeft of heeft u hulp nodig bij het zoeken naar alternatieven? Laat het ons weten. Wij zijn bereikbaar via 020 – 752 22 89 of per e-mail sales@mirage.nl 

Computerchips

Delen op

Gerelateerde berichten

cybersecurity

Mirage ICT Services zorgt voor meer digitale veiligheid

Het verbeteren van cybersecurity en de digitale veiligheid van elk bedrijf, daar zijn wij expert…

Lees meer
hp-partner-programma

HP Planet Partners programma voor een betere wereld

Mirage is aangesloten bij het HP Planet Partners programma. Door deelname aan dit programma dragen…

Lees meer
cyberaanvallen

Mirage beschermt bedrijven tegen cyberaanvallen en waarborgt de digitale infrastructuur.

Bij de voortdurende groei van digitale infrastructuur komt ook de toename van cybercriminaliteit kijken. Mirage…

Lees meer
hybride-werken

Mirage neemt hybride werkmodellen aan met flexibele IT-oplossingen

Mirage heeft een positieve stap gezet in het creëren van veilige en productieve werkomgeving door…

Lees meer
Back To Top