skip to Main Content

Door de coronacrisis is een groot tekort aan computerchips ontstaan. Dit is gekomen door de groei van thuiswerkers en bedrijven die hun digitalisering in een hoge versnelling hebben gezet. Dit heeft grote invloed op de levertijden van producten en dit brengt vertragingen met zich mee waardoor de schaarste nog groter wordt. Ook zijn de prijzen gestegen en de kortingen gedaald.

Oorzaak tekort aan computerchips

De oorzaak van het tekort aan computerchips is gekomen omdat autoproducenten aan het begin van COVID19 op de rem trapten. De vraag naar auto’s daalde toen flink en de productielocaties sloten hun deuren door de lockdown. Door de pandemie ontstond er een toenemende vraag naar chips voor consumentenelektronica en tv’s om jezelf te vermaken tijden het vele thuiszitten. Doordat de productielocaties geen chips meer konden produceren vanwege de lockdown is er een tekort ontstaan van computerchips.

Lange levertijd computerchips

Gezien het beperkt aantal (vracht)vluchten het afgelopen jaar is in de transportsector een steeds groter probleem ontstaan. De impact in de transportsector is groot, waardoor leveringen grote vertragingen oplopen. Door het slecht leveren van computerchips en vele andere ict-gerelateerde producten is de schaarste nog groter geworden. Ook zijn de prijzen gestegen en de kortingen gedaald. Experts denken dat het wereldwijde tekort aan chips nog blijft aanhouden tot in de loop van 2022.

Hou dus bij een project rekening met lange levertijden en bestel de gewenste chips zo vroeg mogelijk. Onze miragisten denken graag met u mee. Bent u opzoek naar die laptop die u nodig heeft of heeft u hulp nodig bij het zoeken naar alternatieven? Laat het ons weten. Wij zijn bereikbaar via 020 – 752 22 89 of per e-mail sales@mirage.nl 

Computerchips

Delen op

Gerelateerde berichten

Betaalbaar zakelijk glasvezel

Betaalbaar zakelijk glasvezel in de Bollenstreek vanaf 2022!

In het digitale tijdperk is glasvezel voor ondernemers haast onmisbaar. Het is dé internetverbinding met de beste snelheid door synchrone techniek. Vanaf 2022 kunnen ook ondernemers in de Bollenstreek genieten van glasvezel. Wij vertellen u er graag meer over.
read more
HP Battery Health Manager

Batterij verbeteren met HP Battery Health Manager

Veel medewerkers laten hun oplader in de HP-notebook, waardoor de kans op batterijschade wordt vergroot.
read more
Windows 11

Windows 11: wat kunt u ermee en werkt het op uw apparaat?

Binnenkort komt de nieuwe opvolger van Windows 10 uit, namelijk Windows 11! Benieuwd naar de nieuwe features? Lees hier verder!
read more
beveiligingssystemen

Verschillende beveiligingssystemen voor uw documenten

Een online beveiligingssysteem voor al uw documenten en persoonlijke gegevens is niet meer weg te denken in de tijd van nu. Weet u al welke geschikt is voor uw bedrijf?
read more
Back To Top