Ga naar hoofdinhoud

Steeds meer bedrijven maken gebruik van data om op grote schaal datagedreven te werken. Bij Mirage maken we dan ook steeds meer gebruik van deze platformen, denk hier bijvoorbeeld aan Microsoft 365. Om data uit meerdere bronnen samen te brengen worden data-lakes ingezet. Dit is een opslagplaats voor onbewerkte data. Een voordeel hiervan is dat alle data zich op één locatie bevindt, hierdoor kan u alles makkelijk analyseren en aan te gebruiken voor de automatisering van de organisatie.

Alle bedrijfsgegevens op één plek in de cloud

Het beschermen en bij elkaar houden van alle data op één plek kan een voor- maar ook een nadeel zijn. Het is daarom ook cruciaal om uw bedrijfsgegevens en data goed te beschermen. Een datacloudplatform is een onmisbaar wapen om uw bedrijf zo goed mogelijk te beschermen tegen cybercriminelen.

Beschermen van gegevens wordt steeds complexer

Het wordt steeds complexer om uw gehele organisatie op het gebied van data te beschermen door het volume, de diversiteit en complexiteit van bedrijfsgegevens die beveiligd moeten worden. Dit heeft als oorzaak dat er steeds meer apparaten met een server verbonden zijn, steeds meer mensen vanuit huis werken en hierdoor de transitie minder makkelijk gaat.

Extra taak voor securityteams

Securityteams krijgen meer complexiteit in hun werkzaamheden omdat er vaak nog gewerkt wordt met traditionele beveiligingstools die werken op basis van eigen data. Securityteams krijgen hierdoor dus een extra taak om de link te leggen tussen de beveiligingstools en de data die daarbuiten zijn opgeslagen.

Nieuwe talen in moderne datacloudplatforms

Door talen zoals SQL en Python kan er snel een analyse worden gedaan om samengevoegde data om te zetten in bruikbare inzichten. SQL wordt gebruikt om te beschrijven wat de gewenste uitkomst is en met een programmeertaal zoals Python wordt er beschreven welke logica er moet worden toegepast om tot het gewenste resultaat te komen. Dit kan wel alleen gebruikt worden bij moderne datacloudplatforms. Het wordt hierdoor gemakkelijker voor securityteams om datasets vanuit de gehele organisatie toe te voegen aan securitydata-lakes. Dit is ook weer handig voor machine learning en andere vormen van geavanceerde analyses.

Mirage ICT-services beschermt uw gegevens!

Onze experts van Mirage ICT-services staan voor u klaar om uw datacloudplatformen zo goed mogelijk te beschermen tegen cybercriminelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

datacloudplatformen

Delen op

Gerelateerde berichten

Privacy en veiligheid

Nederlanders vinden privacy belangrijker dan veiligheid

‘’Ik heb toch niks te verbergen, van mij mag iedereen alles zien hoor. Waarom zou…

Lees meer
Fraude wordt steeds innovatiever

Online fraude wordt steeds innovatiever

Het maakt tegenwoordig niet meer uit hoé goed uw wachtwoorden en persoonsgegevens zijn beveiligd, de…

Lees meer

23 november: teamwork makes the dreamwork

Op woensdag 23 november heeft Mirage ICT Services een teamochtend, waarbij teambuilding centraal staat. Bij…

Lees meer

Ruil uw oude Apple apparaten in en ontvang korting op een nieuw product van Apple

Worden uw Apple apparaten op kantoor na een aantal jaar ook steeds langzamer en zijn…

Lees meer
Back To Top