Skip to content

Steeds meer bedrijven maken gebruik van data om op grote schaal datagedreven te werken. Bij Mirage maken we dan ook steeds meer gebruik van deze platformen, denk hier bijvoorbeeld aan Microsoft 365. Om data uit meerdere bronnen samen te brengen worden data-lakes ingezet. Dit is een opslagplaats voor onbewerkte data. Een voordeel hiervan is dat alle data zich op één locatie bevindt, hierdoor kan u alles makkelijk analyseren en aan te gebruiken voor de automatisering van de organisatie.

Alle bedrijfsgegevens op één plek in de cloud

Het beschermen en bij elkaar houden van alle data op één plek kan een voor- maar ook een nadeel zijn. Het is daarom ook cruciaal om uw bedrijfsgegevens en data goed te beschermen. Een datacloudplatform is een onmisbaar wapen om uw bedrijf zo goed mogelijk te beschermen tegen cybercriminelen.

Beschermen van gegevens wordt steeds complexer

Het wordt steeds complexer om uw gehele organisatie op het gebied van data te beschermen door het volume, de diversiteit en complexiteit van bedrijfsgegevens die beveiligd moeten worden. Dit heeft als oorzaak dat er steeds meer apparaten met een server verbonden zijn, steeds meer mensen vanuit huis werken en hierdoor de transitie minder makkelijk gaat.

Extra taak voor securityteams

Securityteams krijgen meer complexiteit in hun werkzaamheden omdat er vaak nog gewerkt wordt met traditionele beveiligingstools die werken op basis van eigen data. Securityteams krijgen hierdoor dus een extra taak om de link te leggen tussen de beveiligingstools en de data die daarbuiten zijn opgeslagen.

Nieuwe talen in moderne datacloudplatforms

Door talen zoals SQL en Python kan er snel een analyse worden gedaan om samengevoegde data om te zetten in bruikbare inzichten. SQL wordt gebruikt om te beschrijven wat de gewenste uitkomst is en met een programmeertaal zoals Python wordt er beschreven welke logica er moet worden toegepast om tot het gewenste resultaat te komen. Dit kan wel alleen gebruikt worden bij moderne datacloudplatforms. Het wordt hierdoor gemakkelijker voor securityteams om datasets vanuit de gehele organisatie toe te voegen aan securitydata-lakes. Dit is ook weer handig voor machine learning en andere vormen van geavanceerde analyses.

Mirage ICT-services beschermt uw gegevens!

Onze experts van Mirage ICT-services staan voor u klaar om uw datacloudplatformen zo goed mogelijk te beschermen tegen cybercriminelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

datacloudplatformen

Delen op

Gerelateerde berichten

Toename van phishingmails leidt tot hogere cybercriminaliteit

Mailtjes verzonden vanuit de naam van collega’s of organisaties die vragen of je geld over…

Lees meer
NIS richtlijnen

Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Bent u al bekend met de NIS2-richtlijn? Deze Europese richtlijn voor cybersecurity is vorig jaar…

Lees meer

9 maanden gratis printen met Mirage ICT Services

Een verslag, nieuw contract of aantekeningen van de vergadering printen. Af en toe is het…

Lees meer

Alle voordelen van in de Cloud werken

Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken en eigen platformen waar bestanden en documenten…

Lees meer
Back To Top