skip to Main Content

Cybercriminelen zijn uit op uw data, ook als u die data in de cloud heeft opgeslagen. Daarom zijn securitymaatregelen onmisbaar. Waar moet u precies rekening mee houden als het gaat om databeveiliging in de cloud? Mirage deelt de vijf belangrijkste aandachtspunten voor een veilige online dataverbinding in de cloud.

 

1| Selecteer doelbewust de cloudprovider

Het is van essentieel belang dat u kiest voor een cloudleverancier die alles in werking stelt om uw data te beveiligen. Zo zorgt u er voor dat alleen bevoegde personen bij ‘gevoelige’ gegevens kunnen komen. Laat u goed informeren over de toegangscontroles die verschillende cloudleverancier hanteren en hoe de beveiliging is ingeregeld.  Het is daarnaast ook van belang om te controleren of een cloudprovider de juiste securitycertificeringen heeft.

 

2| Neem zelf maatregelen

Wees u er van bewust dat de veiligheid van uw data in de cloud niet alleen de verantwoordelijkheid is van de cloudprovider, maar ook van uzelf. Het is daarom noodzakelijk om te zorgen voor een goede back-up. Wanneer een cloudprovider dataverlies leidt, kunt u terugvallen op een actuele reservekopie. Een andere essentiële maatregel is encryptie van het dataverkeer richting de cloud. Dit verkleint de kans dat cybercriminelen de gegevens onderscheppen. Ook een strikt wachtwoordbeleid is essentieel, het liefst via tweefactor-authenticatie. Ten slotte mag een goede anti-malware oplossing niet ontbreken.

 

3| Classificeer data

Niet alle data is geschikt voor opslag in de cloud. Het is daarom belangrijk om verschillende type data te classificeren. Hiermee bepaalt u welke gegevens u zonder problemen in de cloud kunt plaatsen.

 

4| Kies zorgvuldig de opslaglocatie

Wanneer u data in de cloud plaatst, komen deze terecht in een zogenaamd ‘datacenter’. Het is van belang om te weten waar deze zich fysiek bevindt om een goede beveiliging en compliance met de privacywetgeving te garanderen. Grote aanbieders als Microsoft delen hun cloudopslagdiensten in zogeheten regio’s in. Daarmee kunnen ze de garantie geven dat u controle over de fysieke opslaglocatie behoudt.

 

5| Betrek uw IT-afdeling vanaf het begin bij het hele proces

Het is belangrijk om uw IT-team vanaf het begin te betrekken bij een migratie naar de cloud. Zij beschikken ten slotte over de benodigde kennis en het inzicht om risico’s in te schatten. Bekijk samen met hen hoe de data tot nu toe beveiligd is en hoe het toegangsbeheer is geregeld. Onderzoek vervolgens of bij een overstap naar de cloud hetzelfde securityniveau en dezelfde aanpak nog steeds te hanteren is. Zo blijft uw data te allen tijde in veilige handen.

 

Overstappen naar de cloud?

Meer informatie nodig over de databeveiliging in de cloud of de mogelijkheden die Mirage u kan bieden? Neem contact met ons op!

Update: 26/05/2020

 

Beveiliging In De Cloud

Delen op

Gerelateerde berichten

verschillende typen e-mail

Acht soorten e-mails die u zou moeten sturen naar u relaties en klanten

Ondernemers maken allemaal gebruik van direct e-mail, sociale media en gedrukte advertenties met een bepaald…

read more
microsoft stopt met ondersteunen office 2013

Microsoft stopt binnenkort met het ondersteunen van Office 2013 verbindingen

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat de verbindingen van Office 2013-clients met commerciële Office 365-services niet…

read more

Malware tegengaan met meer dan alleen een virusscanner? Ontdek HP Sure Click Pro

Het lijkt erop dat we voorlopig nog niet terug kunnen naar de oude werksituatie op…

read more

Mirage en MCCS slaan de handen ineen

2020 begint als een goed jaar voor Mirage en MCCS. Wij kunnen met trots melden…

read more
Back To Top