Skip to content

Steeds vaker krijgen bedrijven te maken met cyberaanvallen van hackers. Zo meldde Nu.nl vorige maand dat hackers zijn binnengedrongen op in totaal 4.684 websites. Op deze websites kunnen ze de activiteiten van bezoekers volgen. Hierdoor kunnen hackers bijvoorbeeld ingevulde wachtwoorden en adresgegevens bemachtigen!

Naast nu.nl publiceerde SonicWall dit jaar zijn onderzoek naar het analyseren en delen van bedreigingsinformatie in het SonicWall Threat Report van 2019. Hierin kwam naar voren dat het aantal cyberaanvallen sterk toeneemt, ook in Nederland! Dus hoe weerhoudt u cybercriminelen van het hacken van uw gegevens? Mirage geeft tips!

Wees bewust van de gevaren en de valkuilen

Het is belangrijk om uzelf en uw medewerkers bewust te maken van de gevaren en de valkuilen rondom cyberaanvallen. KnowBe4 traint bedrijven om cyber aanvallen te herkennen en zich te wapenen tegen deze hackertactieken. Dit geïntegreerd Security Awareness Training en Simulated Phishing Platform helpt organisaties hun gebruikers veiligheidsbewust te maken. Het trainingsprogramma van KnowBe4 leert medewerkers bedreigingen te herkennen en hierop te anticiperen. 

Zorg voor inzicht in uw bedrijfsnetwerk

Naast bewustwording is het van belang om inzicht te creëren in uw netwerk. Ga voor veiligheid en vraag een CTAP aan bij onze Miragisten. Met het CTAP – Cyber Threat Assessment Program van Fortinet krijgt u een gedetailleerd inzicht in de huidige conditie van uw bedrijfsnetwerk. De CTAP behandelt de belangrijkste gebieden van security bedreigingen, productiviteit en prestaties. De CTAP is gratis, snel en geeft een duidelijk inzicht waar eventuele veiligheidsproblemen zitten. Ook geeft het rapport gedetailleerde aanbevelingen waarmee men direct kan ingrijpen om risico’s te verminderen. 

Kies een goede firewall

Cybercriminelen worden steeds behendiger en blijven gaten en lekken vinden in data Een bedrijf is dus gebaat bij een goede firewall. SonicWall biedt een breed scala aan oplossingen gericht op zakelijke netwerkbeveiliging. Het merk heeft een uitgebreide productlijn aan firewalls, maar biedt daarnaast ook producten aan zoals SSL VPN appliances en e-mail/data security.

Advies nodig? Mirage ondersteunt!

Wilt u meer informatie ontvangen over hoe u zich kunt verweren tegen cybercriminelen? En bent u benieuwd hoe u uw bedrijfsnetwerk nog beter beveiligt? Neem dan contact met ons op. Mirage werkt eraan om ICT veiliger te maken. Onze Miragisten helpen u of adviseren u graag!

Cyberaanvallen

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top