skip to Main Content

Om uw bestanden nog beter te beveiligen, is het verstandig om de gegevens op uw harde schijf te versleutelen. BitLocker is hiervoor een uitstekende oplossing. Alle data op de harde schijf kunnen hiermee worden versleuteld. Uw bestanden op de harde schijf zijn hierdoor dus nóg beter beveiligd. Wij leggen u graag uit wat BitLocker doet en hoe u het kunt activeren op uw PC.

Wat doet BitLocker precies?

BitLocker kent een groot voordeel: het is makkelijk te gebruiken en erg veilig. BitLocker is op dit moment standaard beschikbaar op apparaten die draaien op Windows 10 Pro. Maar u vraagt zich misschien af: waarom moet ik BitLocker gebruiken? Op de harde schijf staat wellicht (privacy)gevoelige informatie waarvan u niet wilt dat deze op straat terecht komen als uw laptop wordt gestolen. BitLocker versleutelt de gegevens op uw harde schijf. Cybercriminelen kunnen dan dus wel bij uw harde schijf komen, maar kunnen de gegevens vervolgens niet lezen. Hierdoor is de kans kleiner dat onbevoegden toegang krijgen tot privégegevens als uw laptop/computer wordt gestolen of als u deze verliest.

BitLocker veilig gebruiken

BitLocker is een fantastisch programma om de gegevens op uw harde schijf te beschermen tegen diefstal en/of verlies van uw data. Met onze dienstverlening bieden wij een oplossing waarmee wij Bitlocker toepassen en een eventuele recovery kunnen uitvoeren op het moment dat u de toegang verliest indien dit door u gewenst is.

Hoe activeer ik BitLocker mijn PC?

Nu vraagt u zich wellicht af hoe u BitLocker kunt activeren op uw laptop? Volg onderstaande stappen om Bitlocker op uw laptop te activeren:

  1. Meld u aan bij Windows met een beheerdersaccount.
  2. Zoek in Windows naar BitLocker beheren en open dit.
  3. Klik op BitLocker inschakelen en volg eventuele instructies op het scherm.
  4. Selecteer de optie om een back-up van uw herstelsleutel te maken.
  5. Volg de instructies op het scherm. De opties kunnen variëren, afhankelijk van uw BitLocker-type.
  6. Nadat u de herstelsleutel hebt opgeslagen, volgt u de instructies op het scherm om het BitLocker-stationsversleutelingsproces te voltooien.

Let wel op, uw pc moet hiervoor wel geschikt zijn. Wij kunnen u hier uiteraard over adviseren en/of ondersteunen!

Meer informatie?

Komt u er niet helemaal uit of heeft u vragen over de cyberrisico’s van uw bedrijf? De cyberspecialisten van Mirage helpen u graag. Bel direct  +31(0)20 – 752 22 89 of mail sales@mirage.nl.

Delen op

Gerelateerde berichten

Samsung Business TV

Aanbieding*: Koop een Samsung TV en krijg gratis een New Start muurbeugel cadeau

De Samsung Business TV is perfect voor bedrijven die graag content willen tonen via een beeldscherm en deze op afstand willen bedienen. Nu een aanbieding bij Mirage: Koop een Samsung Business TV en krijg gratis een New Start muurbeugel cadeau.
read more

Een ICT-omgeving is altijd maatwerk

De juiste producten kiezen of werken in een ICT-omgeving die het beste bij een bedrijf past. Het is soms nog knap lastig om een keuze te maken. Er zijn zo veel mogelijkheden. Mirage levert IT-totaaloplossingen op maat.
read more
Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid

Bepaal de risicoklasse van uw onderneming

Een cyberincident kan grote gevolgen hebben. Bij de digitale veiligheid van een onderneming wordt niet…

read more
SonicWall Cloud App Security

Aanbieding*: Stap vandaag nog over naar SonicWall Cloud App Security

Maak kennis met de nieuwste generatie beveiliging voor SaaS-oplossingen: SonicWall Cloud App Security. Hiermee zijn…

read more
Back To Top