Skip to content

Data veilig opslaan is enorm belangrijk voor ieder bedrijf. Bij het maken van backups in traditionele, lokaal geïnstalleerde omgevingen, bepalen bedrijven zelf hoe vaak, wanneer en welke data zij backups maken én hoe lang deze backups bewaard worden. Dit brengt uiteraard een hoge mate van zekerheid met zich mee, maar ook veel werk en verantwoordelijkheid. Terugzetten van data kost meestal veel tijd, omdat hele servers en databases opnieuw georganiseerd moeten worden. Vervolgens moeten deze weer op volle toeren draaien om het document terug te halen.

Office 365 biedt standaard een aantal goede mogelijkheden om data terug te halen. Mirage biedt hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

 

Cloud backup

Microsoft maakt geen backups van de cloud data voor individuele organisaties. Wat Microsoft wel kan, is verwijderde items vanuit de Prullenbak terugzetten. Dit geldt voor uw mailbox als voor OneDrive en Sharepoint. Daarnaast heeft Office365 ook versiebeheer. Hiermee kunt u aanpassingen van een document tot 30 dagen terughalen.

Microsoft maakt voor SaaS data gebruik van replicatie datacenters waarbij er minimaal twee kopieën van de data zijn. De SLA die Microsoft afgeeft is 99,99% met financiële boetes voor het niet behalen van de opgegeven beschikbaarheid.

 

Versiebeheer

Door versiebeheer aan te zetten op documenten, bibliotheken en lijsten is het mogelijk om eerdere versies van documenten te bekijken, deze te vergelijken en indien gewenst terug te zetten. Door document sets te gebruiken is het zelfs mogelijk om hele verzamelingen van bij elkaar horende documenten van versies te voorzien. U maakt dan als het ware een ‘screenshot’ van de stand van de documentatie voor een bepaald tijdstip. Deze ‘screenshot’ worden op een later tijdstip teruggezet.

 

Prullenbakken

Als u een e-mail, lijst of SharePoint site verwijderd is deze niet meteen weg. Het item komt dan in de prullenbak en blijft daar onbeperkt of maximaal 90 dagen (Sharepoint) in staan. Tenzij u het zelf definitief weggooit. Maar ook als u het item uit uw prullenbak hebt verwijderd kunt u, in het geval van Sharepoint, het item nog laten herstellen door de beheerder.

 

SharePoint Site Collecties restore

Microsoft maakt elke 12 uur back-ups van de Office 365 omgeving, die vervolgens 14 dagen bewaard worden. Door het indienen van een service request bij Microsoft laat u een SharePoint Site Collecties restore uitvoeren.

De restore wordt dan op SharePoint Site Collectie niveau uitgevoerd en gebeurt direct op de URL die de betreffende SharePoint Site Collectie gebruikt. Dit betekent dan dus wel dat de SharePoint Site Collectie wordt overgeschreven met mogelijk verlies van data tot gevolg.

 

Scenario

Om een beeld te schetsen van het belang van het maken van een back-up schetsen wij het volgende scenario: Stel u heeft crypto op uw PC staan. Onedriver zorgt ervoor dat deze bestanden vercijferd worden (encrypt) en gooit de originele bestanden weg. Op dat moment heeft u ook geen versiebeheer meer en de prullenbak is leeg. Mocht er geen back-up gemaakt zijn, dan zijn in deze situatie al uw bestanden verloren gegaan. Daarnaast heeft Microsoft voor alle data, zowel Mail als Data de verantwoordelijkheden uit de algemene voorwaarden gehaald. Dit hebben zij naar alle waarschijnlijkheid gedaan, omdat anders andere spelers geen bestaansrecht meer hebben. Het is dus essentieel om tijdig een back-up van uw bestanden te maken.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Office 365 biedt standaard ruime mogelijkheden voor het terughalen van data op de korte en lange termijn. Voor het maken van een back-up hebben wij momenteel twee aanbieden:

  1. Backup van mailboxen €2,50 per mailbox per maand.
  2. Backup van mailboxen, Onedrive en Sharepoint voor €4,50 per account per maand.

Meer informatie nodig over de mogelijkheden en aanbiedingen die Mirage u kan bieden? Neem contact op!

 

Update: 20/11/2019

 

backup Office 365

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top