skip to Main Content

Online alert zijn zou voor iedereen meer en meer een standaard gegeven moeten zijn. Met zijn allen kunnen we er aan werken om online een veilige omgeving te creëren. De overheid dacht hier hetzelfde over en startte de website Alert Online. Op deze website vindt u tips voor om veilig online te zijn. En een leuke test om te kijken hoe cybervaardig u bent! Maar wat denkt u bijvoorbeeld van deze mooie tips:

Maak back-ups

En doe dit regelmatig. Bewaar de back-up op een veilige plek. Zo beperkt u de schade als bijvoorbeeld door ransomware de bedrijfsdata gegijzeld wordt. Kijk hier voor stap voor stap uitgelegd hoe een back-up wordt gemaakt.

Draai updates direct

Van al de software en op alle apparaten die uw werknemers voor het werk gebruiken. Zo voorkomt u dat virussen gebruikmaken van kwetsbaarheden in oude versies van programma’s. Het helpt om hiervoor automatisch updaten in te stellen.

Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails

Leer uzelf en ook uw medewerkers valse e-mails te herkennen. Daarmee proberen criminelen zakelijke informatie te ontfutselen of malware op uw computer en bedrijfsnetwerk te installeren. Hier vindt u een aantal kenmerken waaraan u een valse e-mail kunt herkennen. Ook op de site van Fraudehelpdesk is veel informatie te vinden over bijvoorbeeld identiteitsfraude. Twijfel? Neem dan contact op de instantie van wie de e-mail afkomstig lijkt. Gaat het mis? Meldt identiteitsfraude bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten.

Bescherm de privacy van klanten

U bent wettelijk verplicht persoonsgegevens te beveiligen. Met de Privacy Quick Scan kan u inschatten of het bedrijf bepaalde risico’s loopt.  En zorg ook voor een privacyverklaring op je website. Maak hier eenvoudig deze privacyverklaring.

Gebruik niet zomaar openbare wifi

Hoe handig ook, openbare wifi is niet veilig. Veiliger is om gebruik te maken van de databundel (3G of 4G verbinding). Maar dat kost geld en in bepaalde landen kunnen de kosten hiervoor snel oplopen. Daarom loont het om u te verdiepen in het gebruiken van een VPN-verbinding, zowel in Nederland als in het buitenland. Kijk op Veiliginternetten.nl voor meer informatie.

Zorg voor een veilige website

Laat de website testen op kwetsbaarheden door een gespecialiseerd bedrijf. Op internet.nl kan u controleren of de website voldoet aan de laatste internetstandaarden. Dit geeft ook inzicht voor de systeembeheerder of de expert die de veiligheid gaat testen. Gebruik een beveiligingscertificaat, zeker als klanten via de site iets kunnen kopen en betalen.

Maak afspraken en train medewerkers

Zorg dat zij weten wat zij moeten doen en hoe zij dat moeten doen om cybercrime te voorkomen en dat zij weten hoe te handelen als het mis is gegaan.

Ook mirage kan helpen. Neem voor meer tips gewoon even contact op!

Bron: alertonline.nl

Delen op

Gerelateerde berichten

Maak kennis met accountmanager Aisha Habbout

Sinds vorige maand is Aisha Habbout werkzaam bij Mirage als accountmanager Telecom. Aisha woont in…

Lees meer
Welke internetsnelheid heeft uw bedrijf nodig?

Welke internetsnelheid heeft uw bedrijf nodig?

Welk internetabonnement heeft uw bedrijf? Dat kan een lastige vraag zijn. Het verschil in aanbod…

Lees meer
HP Fortis

Nieuwe HP Pro Fortis devices

Onze Mirage klanten werken veel met HP laptops en tablets. HP introduceert nu de Pro…

Lees meer
Back To Top