Skip to content

Een datalek valt bijna niet te vermijden. We blijven met z’n allen dezelfde fouten maken wat betreft onze online beveiliging. In dit artikel bespreken wij de vijf grootste fouten op het gebied van cybersecurity volgens experts en waarom u deze absoluut dient aan te pakken.

 

Fout 1: Niet snel genoeg patchen

Bedrijven kunnen niet elke cyberaanval voorkomen. Meestal zijn bedrijfsnetwerken te groot, met veel mogelijkheden die hackers kunnen misbruiken. Daarom is het belangrijk om de juiste protocollen in te voeren en ervoor te zorgen dat alle software op het juiste moment wordt geüpdatet en gepatcht. U moet ook weten waar uw kritieke data zich in uw netwerk bevindt en hoe groot uw netwerk is.

 

Fout 2: Niet weten waar de kritieke data zich bevindt

Slimme organisaties weten dat ze hun security op orde moeten hebben om hun allerbelangrijkste data te kunnen beschermen. Hiervoor is het vooral belangrijk dat u weet hoe de defensie van uw netwerk in elkaar zit, waar uw data is en wat de risico’s zijn met betrekking tot die data.

Wat tevens van belang is voor goede gegevensbescherming, is dat alle endpoints worden gemonitord. Cybercriminelen zoeken altijd naar nieuwe manieren om in te breken in uw netwerk. Oplossingen die dan continu opletten of er geen afwijkend gedrag vertoond wordt binnen uw netwerk, zijn hierbij essentieel.

 

Fout 3: Te veel vertrouwen hebben in antivirussoftware

Uitsluitend beveiligen aan de rand van het netwerk is te riskant. Het kan dan zijn dat u geen firewall heeft. Uw e-mail biedt dan voor criminelen een deur die open staat. Cybercriminelen hebben vaak maar één phising mailtje nodig om toegang te krijgen tot uw waardevolle data. Phishing is heel lastig te omzeilen. Er hoeft ten slotte maar één iemand op een verkeerde link te klikken of een foute bijlage te openen en de toegang tot uw netwerk is geopend.

Een oplossing is dat u het e-mailsysteem van uw organisatie geen uitvoerbare bestanden laat accepteren. Het lijkt misschien vervelend, maar uw netwerk wordt er wel een stuk veiliger van.

 

Fout 4: Niemand in uw organisatie staat stil bij cybersecurity

Wanneer cyberaanvallen in het nieuws komen, gaat het meestal om grotere namen. Dit betekent niet dat kleinere ondernemingen minder kans maken om getroffen te worden door zo’n aanval. In elke economische sector zijn hackers actief.

De beste manier om uw bedrijf veiliger te maken is door bewust wording te creëren rondom cybersecurity. Iedere medewerker binnen uw organisatie dient op de hoogte te zijn van wat de gevaren zijn en hoe dergelijke aanvallen voorkomen kunnen worden. KnowBe4 traint bedrijven om cyberaanvallen te herkennen en zich te wapenen tegen hackertactieken.

 

Fout 5: Niet kunnen accepteren dat bedrijven gehackt zijn

Het laatste punt is dat bedrijven moeten accepteren dat ze ooit gehackt kunnen worden. Bedrijven zouden er dus goed aan doen om alvast een plan samen te stellen dat duidelijk maakt wie bij een cyberaanval wat moet doen om het bedrijf en de data te redden.

Heeft u behoefte naar meer informatie wat betreft cybersecurity en hoe u een preventieplan hiervoor op dient te stellen? Neem contact op met de specialisten van Mirage!

Bron: Hewlett Packard Enterprise

Update: 16/12/2019

 

meest gemaakte security fouten

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top