Skip to content

U hoort het steeds vaker. Netwerken worden aangevallen of overgenomen door cybercriminelen. Als een netwerk, identiteit, apparaat of gegevens van waarde zijn, zullen cybercriminelen dit netwerk identificeren en meedogenloos aanvallen. Om wereldwijd bewustzijn te bevorderen en dialogen mogelijk te maken, publiceert SonicWall zijn onderzoek naar bedreigingsinformatie in het SonicWall Threat Report van 2019.

Belangrijkste bevindingen

In 2018 zijn een aantal trends ontdekt door SonicWall. Dit zijn de belangrijkste bevindingen, geselecteerd door onze Miragisten:

  • Malware heeft veel gezichten. Het kan een ongewenst programma in uw computer zijn en te werk gaan als bijvoorbeeld een virusverspreider, spion of afstandsbediening. De Malware aanvallen zijn met 23% gestegen, naar 1,6 miljard Cyber aanvallen.
  • Ransomware is een soort malware dat ervoor zorgt dat gebruikers geen toegang meer krijgen tot hun systeem of persoonlijke bestanden en losgeld eist. Als de gebruiker dit losgeld betaalt, dan krijgen zij pas weer toegang tot hun systeem. Een positieve ontwikkeling is dat de ransomware aanvallen zijn gedaald met 40% naar 35,9 miljoen aanvallen.
  • Een ‘Intrusion attempt’ staat ook wel beter bekend als een hackpoging. De ‘Intrusion attempts’ zijn gestegen met 38%, wat betekent dat er in 2018 in totaal 656,3 miljard pogingen zijn gedaan.
  • Als laatste zijn de Web app aanvallen het hardst gestegen, met 68%, tot wel 16,5 miljoen aanvallen. Dit zijn de aanvallen die via internet worden gedaan en deze worden namelijk steeds venijniger. DDoS-aanvallen leggen het normale verkeer naar een website helemaal stil en dan kan de gebruiker de website niet meer bereiken.

Nederland is één van de landen waar de cyberaanvallen het afgelopen jaar sterk zijn gegroeid. Benieuwd naar alle bevindingen? Download hier het volledige rapport.

Advies nodig? Mirage ondersteunt!

Wij werken eraan om ICT veiliger te maken. Wilt u meer informatie over hoe u zich verweert tegen cybercriminelen? En bent u benieuwd hoe u uw netwerk nog beter beveiligt? Neem dan contact met ons op. Onze Miragisten helpen u of adviseren u hier graag over.

2019 SonicWall Cyber Threat Report

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top